ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Μαθαίνει τελική θέση και αντίπαλο στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

Τα βλέμματα στραμμένα σε ΣΕΦ και Μαδρίτη έχουν στον Παναθηναϊκό. Δείτε τον αναλυτικό οδηγό με το πρόγραμμα, τη βαθμολογία, τα σενάρια πρόκρισης και τους πιθανούς αντιπάλους.

Μαθαίνει τελική θέση και αντίπαλο στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 96-95 της Αρμάνι Μιλάνο στην παράταση, έκλεισε την regular season από την 4η θέση, με ρεκόρ 19-11 και περιμένει τα δύο αποψινά ματς του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μπάμπεργκ στην Ισπανία, για να δει εάν θα διατηρηθεί σε τροχιά πλεονεκτήματος, η θα υποχωρήσει στην πέμπτη θέση.

Τα σενάρια για την τελική θέση του Παναθηναϊκού

Οι δρόμοι είναι… δύο, ωστόσο υπάρχει και ένας τρίτος που για να έρθει θα πρέπει να γίνουν δύο εκπλήξεις βάσει δυναμικότητας αντιπάλων. Η λογική λέει ότι ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει στην 5η θέση καθώς η Ρεάλ και ο Ολυμπιακός -θεωρητικά- δεν θα δυσκολευτούν να πάρουν τα ματς με Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις.

Ωστόσο, εάν μια εκ των δύο ομάδων «στραβοπατήσει» και ηττηθεί, τότε ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει 4ος και θα μπει στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας. Όσο για τον τρίτο δρόμο: Αναφερόμαστε στην περίπτωση που, τόσο η Ρεάλ όσο και ο Ολυμπιακός γνωρίσουν την ήττα, γεγονός που θα φέρει την ομάδα του Πασκουάλ στην τρίτη θέση.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.561 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συνοπτικά:

α) Εάν Ρεάλ και Ολυμπιακός νικήσουν στα παιχνίδια τους, τότε ο Παναθηναϊκός τερματίζει 5ος. β) Εάν, είτε η Ρεάλείτε ο Ολυμπιακός ηττηθούν, τότε ο Παναθηναϊκός τερματίζει 4ος γ) Εάν η Ρεάλ και ο Ολυμπιακός ηττηθούν, τότε ο Παναθηναϊκός τερματίζει 3ος

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Εδώ τα πράγματα είναι εν πολλοίς δρομολογημένα, καθώς κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ο Παναθηναϊκός θα βρει στον δρόμο του τη Ρεάλ Μαδρίτης, είτε τερματίσει 5ος (μπαίνει στη σειρά με μειονέκτημα έδρας), είτε υπάρξει μια ήττα στα δύο ματς που τον ενδιαφέρουν και λάβει την τέταρτη θέση (vs Ρεάλ με πλεονέκτημα έδρας). Βέβαια, αν συνυπολογίσουμε και το… τρελό σενάριο, υπάρχει η πιθανότητα διασταύρωσης με τη Ζαλγκίρις. Αυτό θα συμβεί εάν ο Παναθηναϊκός τερματίσει 3ος.

Συνοπτικά:

Παναθηναϊκός στην 5η θέση: Θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας. Παναθηναϊκός στην 4η θέση: Θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης με πλεονέκτημα έδρας. Παναθηναϊκός στην 3η θέση: Θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις Κάουνας με πλεονέκτημα έδρας.

Το αποψινό πρόγραμμα και η βαθμολογία

19:00 Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 21:30 Βαλένθια – Μακάμπι 22:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάμπεργκ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.