Την ξεκάθαρη θέση για την επιθυμία της κυβέρνησης, όσον αφορά την αλλαγή της ποινής υποβιβασμού που προβλέπεται στις ομάδες που δεν παραδίδουν «καθαρό» φάκελο για την αδειοδότησή τους, αποκαλύπτει η «Live Sport»

Στο υφυπουργείο Αθλητισμού και συνολικά στα κυβερνητικά κλιμάκια δεν επιθυμούν να υποβιβάζονται οι σύλλογοι για μη αγωνιστικούς λόγους και θα ήθελαν να αποφύγουν την περίπτωση του να «σκάσει» ο Παναθηναϊκός είτε κάποιος άλλος σύλλογος επί των ημερών της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι το εξής:  «Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή εφτά ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Οπότε είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρουν τελικά να πληρούν τους όρους του φακέλου αδειοδότησης. Είναι δυνατόν να υποβιβαστούν επτά ομάδες; Θα διαλυθεί το πρωτάθλημα».

Για τον λόγο αυτό εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη μη τέλεση του Δ.Σ της Super League την Τετάρτη, ενώ τονίζουν ότι υπήρξαν αντίθετοι με τον περσινό υποβιβασμό του Ηρακλή, ωστόσο η ΕΠΟ δεν έλαβε υπ’ όψιν τις κυβερνητικές φωνές.