ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ 87-63

Συνέχεια στο αήττητο και τώρα… Ρεάλ!

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να διευρύνει το αήττητο σερί του στην Basket League, επικρατώντας με άνεση του Κολοσσού Ρόδου στο ΟΑΚΑ (87-63) και πλέον στρέφει όλες του τις δυνάμεις στα δύο κρίσιμα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ. Πρώτοι σκόρερ οι Σίνγκλετον (14π.), Βουγιούκας (12π), ορεξάτος ο Νικ (7π, 10 ασ.)

Συνέχεια στο αήττητο και τώρα... Ρεάλ!

Ο Τσάβι Πασκουάλ προετοίμασε τους παίκτες του ώστε να δουν το σημερινό ματς με τον Κολοσσό ως μια γερή πρόβα τζενεράλε εν όψει των ματς με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, ωστόσο οι Ροδίτες, μην έχοντας τίποτα να χάσουν, έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός πως στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, ο Κολοσσός ήταν μπροστά με βραχεία κεφαλή (13-14), αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ. Έπειτα, η ενεργοποίηση των Βουγιούκα και Παππά έφτανε για να αφυπνίσει μερικώς την ομάδα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει «χτίσιμο» διαφοράς, με το 24-24 να είναι το σκορ δεκαλέπτου.

Όπως συνέβη στο ματς με το Ρέθυμνο, έτσι και τώρα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε «στροφές» στο δεύτερο δεκάλεπτο και με σημείο αναφοράς τον Βουγιούκα, που ήταν αλάνθαστος στο ζωγραφιστό, φρόντισε να τρέξει ένα επί μέρους 25-12 στον δρόμο για το ημίχρονο, μετατρέποντας το 24-24 σε 49-36. Στο μεσοδιάστημα, ο Χάρις προσπάθησε να κρατήσει στο ματς τους φιλοξενούμενους (26-27), αλλά μέσω της άμυνας και των εύκολων πόντων σε ζωγραφιστό και transition, τα πράγματα έμοιαζαν να παίρνουν τον δρόμο τους στα μισά της αναμέτρησης (49-36).

Οι τρεις βολές του Σίνγκλετον έφεραν τον Παναθηναϊκό στα πρόθυρα του +20, κάτι που κατάφερε στη συνέχεια ο Τζέιμς Γκιστ (59-39). Ο Αμερικανός έβαλε και αυτός το λιθαράκι του ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο ματς, την ώρα που ο Πασκουάλ άρχισε να«απλώνει» το ροτέισον και παράλληλα να δοκιμάζει πράγματα εν όψει των ματς με τους Ισπανούς, αφήνοντας περισσότερη ώρα στο παρκέ τον Κέι Σι Ρίβερς, ώστε να βρει ρυθμό. Σταδιακά, η «ψαλίδα» άνοιγε ακόμη περισσότερο, με τη συνδρομή του Καλάθη, ο οποίος πήγαινε για ένα ακόμη «σβηστό» double-double, καταλήγοντας στο 70-48 (30′).

To «νερό» είχε μπει «στ’ αυλάκι» από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου και η 23η σερί νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα είχε «κλειδώσει» με τον Πασκουάλ να βλέπει όλη τη δωδεκάδα να συνεισφέρει σε κάτι, παίρνοντας λεπτά συμμετοχής και σκοράροντας έστω ένα καλάθι κατά τη διάρκεια του ματς. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο προσέφερε θέαμα στην επίθεση και με εκείνον ως πυλώνα, το σκορ έφτασε στο 87-63.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 49-36, 70-48, 87-63

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ