Αφιέρωμα στους δύο πυλώνες του Παναθηναϊκού (Καλάθης – Γκιστ) έκανε η Euroleague, η οποία ανάρτησε βίντεο με δηλώσεις τους εν όψει των αναμετρήσεων με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Καλάθης είπε τα εξής: «Η σειρά με τη Φενέρ είναι παρελθόν. Μάθαμε απ’ αυτό. Η σειρά με την Φενέρμπαχτσε δεν πήγε όπως θέλαμε. Πολλά παιδιά όμως έχουν μείνει και φέτος στην ομάδα και ξέρουν ότι κάθε κατοχή μετρά και ότι κάθε ματς είναι μάχη. Όλοι μπορούν να τους νικήσουν όλους. Αυτό πιστεύουμε κι εμείς για τους εαυτούς μας, όπως και οι παίκτες κάθε άλλης ομάδας. Μένει να δούμε ποιος θα παίξει το καλύτερο μπάσκετ στην κατάλληλη στιγμή. Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτή η ομάδα».

Ο Γκιστ συμπλήρωσε:  Το πρώτο ματς είναι το πιο σημαντικό, γιατί εκεί φαίνεται ποια ομάδα βάζει τους κανόνες της στη σειρά. Το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό, αλλά νομίζω ότι μετρά περισσότερο η νοοτροπία και το να καταλαβαίνεις το επίπεδο απόδοσης που απαιτείται να πιάσεις. Όταν έχεις την ευκαιρία να προηγηθείς στην σειρά, πρέπει να την εκμεταλλεύεσαι».