ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ο εξάστερος θυμίζει στον κόσμο του τι πάει να πει Παναθηναϊκός

Ο Διονύσης Δεσύλλας αφήνει για λίγο στην άκρη τα ποδοσφαιρικά, γράφει για τα όσα φοβερά και τρομερά είδαμε χθες στο ΟΑΚΑ, αλλά και για τη μοναδική ικανότητα του μπασκετικού Παναθηναϊκού να προσφέρει συγκίνηση και χαρά στον ταλαιπωρημένο πράσινο κόσμο.

Ο εξάστερος θυμίζει στον κόσμο του τι πάει να πει Παναθηναϊκός

Σε μια εποχή την οποία ο φίλος του Παναθηναϊκού είναι κοντά στην τρέλα, αλλά και την κατάθλιψη με όλα όσα συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα, έρχεται η ομάδα μπάσκετ να του θυμίσει κάποια πράγματα. Να του θυμίσει ότι συνεχίζει και είναι υποστηρικτής μιας τεράστιας ομάδας, ικανή για τα πάντα. Να του θυμίσει ότι ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα παραμείνει ο “Σύλλογος Μεγάλος” και να τον κάνει να νιώθει υπερήφανος για την ομάδα του.

Ο εξάστερος, ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, έχει αυτή τη μαγική ικανότητα. Να χαρίζει αμέτρητες χαρές και στιγμές δόξας, να κρατάει ψηλά την πράσινη σημαία και όταν όλα στον Παναθηναϊκό οργανισμό καταρρέουν, να είναι εκεί. Να μεγαλουργεί, να ενώνει, να δίνει χαρά και να συγκινεί.

Είναι εξαιρετικό αυτό που κάνει εδώ και χρόνια ο μπασκετικός Παναθηναϊκός. Και, αναμφίβολα, σπάνιο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αν δεν υπήρχε αυτό το τμήμα, με δεδομένα τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν το ποδόσφαιρο και τον Ερασιτέχνη, ο Σύλλογος θα ήταν βυθισμένος μέσα στην απαξίωση, τη μιζέρια και την απίστευτη ταλαιπωρία. Ακόμη περισσότερο απ’ ότι είναι τώρα. Ο εξάστερος έχει καταφέρει πολλά περισσότερα από νίκες, προκρίσεις και τρόπαια.

Πολλά περισσότερα και ίσως πιο σημαντικά στη χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε. Είναι αυτός που υπενθυμίζει στον φίλο του Παναθηναϊκού τι πραγματικά σημαίνει η φανέλα με το τριφύλλι. Είναι αυτός που τον σηκώνει από τον καναπέ του και τον βγάζει έξω από τη λογική του “βαρέθηκα” και τον κάνει να πηγαίνει στο γήπεδο για να φωνάξει δυνατά και να ανυπομονεί να ξαναπάει. Είναι αυτός που τα μικρά παιδιά βλέπουν και καταλαβαίνουν ποιο είναι το πραγματικό μεγαλείο αυτής της ομάδας. Είναι αυτός που δίνει σπουδαίες μάχες και τις κερδίζει, για να κάνει πράξη το “ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή”. Και θα συνεχίσει να το κάνει…

Στο χθεσινό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο πήρε τη σημαντική νίκη για το 1-0 στα πλέι οφ, αλλά μετέτρεψε την αναμέτρηση κόντρα στη βασίλισσα σε ένα ατελείωτο καταπράσινο πάρτι, μπροστά σε 20.000 παθιασμένους “καλεσμένους”. Σπουδαίο μπάσκετ, σημαντική νίκη, αλλά STOP. Οι εκτιμήσεις πρέπει να είναι συντηρητικές, η μπάλα πρέπει να παραμείνει χαμηλά και ο Παναθηναϊκός να κάνει τη δουλειά του και αύριο, ώστε να φτάσει στη δεύτερη νίκη και να βρεθεί μια ανάσα από την επιστροφή του στα φάιναλ φορ (εκεί που ανήκει δηλαδή). Ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του το γνωρίζουν αυτό καλύτερα από τον καθένα. Και ξέρουν πολύ καλά ότι η αυριανή αναμέτρηση θα είναι τελείως διαφορετική από την πρώτη και χρειάζεται πολύ, πολύ, πολυ μεγάλη προσοχή. Ραντεβού το βράδυ της Πέμπτης, λοιπόν, στο ΟΑΚΑ…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE