ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ακαδημία: Μια… εντελώς διαφορετική κατάσταση!

Η επιτυχία της Κ-15 και οι εν δυνάμει διακρίσεις των υπολοίπων ομάδων της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, αποτελεί καθρέπτη συνεχούς δουλειάς και προσπάθειας.

Ακαδημία: Μια... εντελώς διαφορετική κατάσταση!

Ο Παναθηναϊκός βιώνει μια από τις δυσκολότερες εποχές στην ιστορία του, με το ποδοσφαιρικό τμήμα (όσοι δηλαδή έμειναν με σκοπό να παλέψουν) να καλείται στο να αντιμετωπίσει και να επιβιώσει από πρωτόγνωρες καταστάσεις. Γεγονότα που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με το DNA ενός συλλόγου με 110ετή ιστορία και brand name που ξεπερνά τα στενά όρια της Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, άπαντες έστρεψαν το βλέμμα τους στις διοικητικές εξελίξεις και τα όσα έγιναν μετά την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου στο να διακόψει τη χρηματοδότηση στην ΠΑΕ, οδηγώντας σε ένα ντόμινο εξελίξεων που οδήγησε σε ένα δικαστικό πονγκρόμ, προσφυγές, αφαιρέσεις βαθμών, απλήρωτους ποδοσφαιριστές, εργαζομένους.

Την ίδια στιγμή, πίσω από την «καταιγίδα» που μαινόταν (και συνεχίζει να μαίνεται μέχρι να βρεθεί οριστική λύση) στο ποδοσφαιρικό τμήμα, βρισκόταν σε εξέλιξη μια αδιάκοπη προσπάθεια που προδίκαζε και εμφάνιζε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Βήμα-βήμα, οι προσπάθειες των ομάδων που συντελούν την «πράσινη» Ακαδημία, έφτασαν να κάνουν μέχρι και πρωταθλητισμό.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.475 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι δυσκολίες και τα προβλήματα του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν άφησαν ανεπηρέαστη και την Ακαδημία, όμως τα στεγανά και οι βάσεις που είχαν τεθεί, έχτισαν σταδιακά ένα άκρως λειτουργικό team που διεκδικούσε την πρωτιά σε κάθε επίπεδο. Όσο ο καιρός περνούσε και η αβεβαιότητα για το μέλλον του συλλόγου μεγάλωνε, το ποδοσφαιρικό μέλλον του Παναθηναϊκού κάλπαζε προς τη δόξα.

Τα πρώτα διαπιστευτήρια της δουλειάς του υπεύθυνου της Ακαδημίας, Τάκη Φύσσα, αλλά και όλων των συνεργατών του, φάνηκε το απόγευμα της Κυριακής, στο γήπεδο της Λαμίας, εκεί όπου η Κ-15 του Παναθηναϊκού επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι της ομάδας του ΠΑΟΚ, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Μια ομάδα από νεαρά παιδιά, καθοδηγούμενα από ανθρώπους με όραμα και σχέδιο, έφτασαν μέχρι το τέλος και δικαιώθηκαν, προκαλώντας τη συγκίνηση του Τάκη Φύσσα, που βλέπει ότι το πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του αποδίδει καρπούς.

Κι αν νομίζετε ότι η πορεία της Κ-15 είναι συγκυριακή, τότε καλό θα ήταν να «τσεκάρετε» το τι συμβαίνει στα υπόλοιπα τμήματα.

Η Κ-17 του Παναθηναϊκού είναι πρώτη στον όμιλό της με 58 βαθμούς και αύριο (Κυριακή) αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο και θέλει τη νίκη ώστε να κλειδώσει την πρωτιά εν όψει του Final-4 του πρωταθλήματος. Η Κ-20 βρέθηκε πίσω στο σκορ στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, όμως η διπλή απάντησή της στο τελευταίο δεκάλεπτο (2-2) της επιτρέπει να διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες τίτλου που έχει. Αν την επόμενη εβδομάδα νικήσει τον ΠΑΟΚ, θα περάσει πρώτη.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το πρωτάθλημα της Κ-15 δεν είναι παρά ένα μέρος μιας αξιόλογης και συστηματικής δουλειάς που γίνεται καθημερινά από τα παιδιά, τους προπονητές και τους υπευθύνους. Πέραν του τίτλου που ήρθε, των τίτλων που μέλλονται να έρθουν, η Ακαδημία του Παναθηναϊκού δίνει παρόμοια, ίσως και περισσότερη βάση, στην σωστή ηθική διάπλαση των αυριανών ενηλίκων, οι οποίοι εκτός από μαθήματα γύρω από το άθλημα, παίρνουν αντίστοιχα και για τη ζωή…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...