ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Η τελευταία παράσταση του Άγγελου Μεσσάρη

Σαν σήμερα 23/4 1931, τα τελευταία γκολ του Άγγελου Μεσσάρη.

Η τελευταία παράσταση του Άγγελου Μεσσάρη

Με δυο γκολ απέναντι στην ΑΕΚ, ισοφαρίζοντας σε 2-2 για τον Παναθηναϊκό, το μεγαλύτερο προπολεμικό ποδοσφαιρικό ταλέντο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του «τριφυλλιού», ο Άγγελος Μεσσάρης σταμάτησε την ενεργό δράση, στα 21 του μόλις χρόνια.

Ο Μεσσάρης γεννήθηκε στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με την οικογένειά του το 1924. Τέσσερα χρόνια αργότερα πήγε στον Παναθηναϊκό του Μίλος Φόρνερ, αποτελώντας το μεγάλο αστέρι του «τριφυλλιού».

Ο «ξανθός άγγελος» όπως τον αποκαλούσαν αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο του Παναθηναϊκού φορτώνοντας με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα, με αποκορύφωμα την τεράστια εμφάνιση του στο 8-2 επί του Ολυμπιακού το 1930.

Ο Άγγελος Μεσσάρης ωστόσο είχε άδοξο τέλος στη θητεία του στον Παναθηναϊκό αλλά και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού μόλις στα 21 του χρόνια σταμάτησε την ενεργό δράση, για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο.

Ο Μεσσάρης χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο ταλέντο του Ελληνικού ποδοσφαίρου στην προπολεμική χρονιά, που δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν έλαμψε όσο θα έπρεπε με το τριφύλλι στο στήθος.

Ο «ξανθός άγγελος», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, απεβίωσε στις 6 Ιουνίου του 1978, με πλήθος κόσμου να τον αποχαιρετά στην κηδεία του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE