ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Η κύβερνηση διαρρέει εμπλοκή του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Μπένι Στάινμετζ στο deal για τον Παναθηναϊκό

Ο Ισραηλινός μεγαλοεπιχειρηματίας και μέχρι προσφάτως μέτοχος σε επενδύσεις real estate στην Ελλάδα φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση για την αγορά του Παναθηναϊκού...

Η κύβερνηση διαρρέει εμπλοκή του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Μπένι Στάινμετζ στο deal για τον Παναθηναϊκό

Ο Παϊρότζ Πιενγκμπογκσάντ είναι το όνομα που παίζει στο προσκήνιο για την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω των διαπραγματεύσεων που έχει κάνει με τον Γιάννη Αλαφούζο, ως εκπρόσωπος της Pan Asia.

Ωστόσο, στο κάδρο για την ΠΑΕ εμπλέκεται ακόμη ένα όνομα στο πλευρό του Ταϋλανδού επιχειρηματία, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός, Sport24 103.3. Πρόκειται για τον Ισραηλινό επιχειρηματία, Μπένι Στάινμετζ, ο οποίος δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις εξόρυξης διαμαντιών και real estate, με το περιοδικό Forbes να τον κατατάσσει το 2014 ως έναν εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του Ισραήλ.

Ο Στάινμετζ έχει σχέσεις με το ελληνικό επιχειρηματικό τοπίο, καθώς δραστηριοποιήθηκε στη χώρα μας από το 2013 μέχρι προσφάτως, έχοντας εξαγοράσει την Εθνική Πανγαία, τη μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε real estate στην Ελλάδα.

Παναθηναϊκός: Οι πιθανότητες μεταγραφής και ο Αϊτόρ
Παναθηναϊκός: Οι πιθανότητες μεταγραφής και ο Αϊτόρ 16.118 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Sport24, η προσέγγιση του Στάινμετζ για τον Παναθηναϊκό έγινε μέσω της κυβέρνησης και συγκεκριμένα από τον Νίκο Παππά, μαζί με τον Γιώργο Τσίπρα (εξάδελφος του πρωθυπουργού) και τον υφυπουργό Οικονομίας, Νίκο Πιτσιόρλα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι ο 62χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει περιουσία δισεκατομμυρίων και επί χρόνια επιτυχημένη ενασχόληση σε  αγορές διαμαντιών, σε κτηματομεσιτικές εταιρίες και σε εταιρίες βιομηχανίας, έχει αντιμετωπίσει δύο φορές το παρελθόν τη δικαιοσύνη για οικονομικές ατασθαλίες, με τελευταία υπόθεση την εμπλοκή του σε σκάνδαλο στη Γουϊνέα.

Η περίπτωση του Στάινμετζ θα μπορούσε να συνδεθεί με εκείνη του συμπατριώτη του, Αβράαμ Γκραντ, ο οποίος ακούγεται ότι προορίζεται να αναλάβει διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Παναθηναϊκό, εφ’ όσον γίνει το deal Αλαφούζου – Pan Asia για το τριφύλλι.

loading...