ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Οι ακαδημίες που οφείλει να κοιτάξει ο επόμενος ιδιοκτήτης

Ο Βασίλης Μοιρώτσος βλέπει τους πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού να κάνουν πρωταθλητισμό και περιμένει αυτοί οι ποδοσφαιριστές να στελεχώσουν σε λίγα χρόνια την πρώτη ομάδα.

Οι ακαδημίες που οφείλει να κοιτάξει ο επόμενος ιδιοκτήτης

Μεγαλώσαμε με τον μύθο της Παιανίας. Από τότε που ο Βαρδινογιάννης έχτισε το προπονητικό κέντρο στην Παιανία, ο Παναθηναϊκός έβγαζε από την ακαδημία του ποδοσφαιριστές που στελέχωναν την πρώτη ομάδα, που πρωταγωνιστούσαν σε αυτή, που έφτασαν κάποια εξ αυτών μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Ήταν κάποιου είδους περηφάνια όλο αυτό: τα παιδιά της Παιανίας. Ο Καραγκούνης, ο Μπασινάς, ο Γκούμας και άλλοι πολλοί. Τελευταίος που έφτασε να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, ο Σωτήρης Νίνης. Αν θέλετε, ο τελευταίος πρωταθλητής των ακαδημιών της ομάδας.

Στις αρχές της εποχής Αλαφούζου, ο Παναθηναϊκός λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων κοίταξε πάλι τα παιδιά του. Στηρίχτηκε σε πολλά απ’ αυτά, κυρίως στην πρώτη σεζόν του Αναστασίου. Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Η εποχή Στραματσόνι κατέστρεψε ό,τι πήγε να χτίσει ο Αναστασίου και οι συνεργάτες του. Ο Ιταλός, δύο μήνες μετά την άφιξή του στον Παναθηναϊκός, ξεκίνησε να ζητάει τον έναν ξένο πίσω απ’ τον άλλον. Ο Αλαφούζος του έκανε τα χατήρια, πληρώνοντας υπεραξίες πολλές φορές. Τα αποτελέσματα της εποχής Στραματσόνι τα πληρώνει ακόμα και σήμερα το τριφύλλι. Μαζί και ο ιδιοκτήτης του.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 858 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όμως στις ακαδημίες η δουλειά που γίνεται αξίζει προσοχής. Η Κ-15 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια. Η Κ-20 διεκδικεί κι εκείνη την κούπα. Η πρώτη ομάδα έχει αρχίσει να στελεχώνεται και πάλι από παιδιά των ακαδημιών. Παιδιά που μπορούν να ξεχωρίσουν. Αλλά μόνο σε ένα υγιές περιβάλλον. Σε ένα περιβάλλον που δεν θα έχει ούτε οικονομικά προβλήματα, ούτε μιζέρια, ούτε εσωστρέφεια.

Ο νέος ιδιοκτήτης οφείλει να σκύψει πάνω από τις ακαδημίες του συλλόγου. Είναι το μέλλον του. Οφείλει να ρίξει μπόλικο βάρος εκεί. Ιδιαίτερα οι πρώτες 1-2 σεζόν, μπορεί να αποτελέσουν την ευκαιρία για να δούμε κάποια παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, από τη στιγμή που η UEFA απαγορεύει τις μεταγραφές στον Παναθηναϊκό.

Οι ακαδημίες και η “εξαγωγή” ποδοσφαιριστών από εκεί δεν είναι μόνο για περηφάνια και για να λέμε πως… κάτι κάνουμε. Οφείλει να γίνει απαραίτητη στη λειτουργία ενός κλαμπ που θέλει να προοδεύσει, να εξελιχθεί και να ξεχωρίσει. Όπως κάνουν οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ευρώπης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...