ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Η γεμάτη Λεωφόρος και οι προσεκτικές κινήσεις με Παϊρότζ

O Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την υποχρέωση του κόσμου του Παναθηναϊκού να πάει αύριο στη Λεωφόρο και να γεμίσει το "Απόστολος Νικολαϊδης" στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ αφιερώνει ένα υστερόγραφο για την υπόθεση του Ταϊλανδού.

Η γεμάτη Λεωφόρος και οι προσεκτικές κινήσεις με Παϊρότζ

Σε μια διαφορετική εποχή με έναν κανονικό Παναθηναϊκό, το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο θα ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι. Ενα ματς, στο οποίο ίσως να κρίνονταν πολλά. Πιθανότατα και τίτλος. ‘Ολα αυτά σε μια… νορμάλ κατάσταση. Δυστυχώς, στην τωρινή συγκυρία, μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα. Οι “πράσινοι”, δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον (και να είχαν, οι βαθμοί… χάνονται λόγω των οφειλών της διοίκησης στον Γιενς Βέμερ και τον μεγάλο κίνδυνο του υποβιβασμού) αντιμετωπίζουν αύριο τον δικέφαλο του βορρά και θέλουν τη νίκη, όχι διότι διεκδικούν κάτι. Θα παίξουν μόνο για την τιμή τους, για τη φανέλα του τριφυλλιού και την περηφάνεια τους. Θα παλέψουν 90 λεπτά για τη νίκη, απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο- με βάση το ρόστερ και όλα τα “γύρω – γύρω”-με σκοπό να δείξουν για μια ακόμη φορά ότι δεν… πεθαίνουν, παρά τα εγκλήματα που έχουν γίνει από τους διοικούντες.

Είναι σκληρό, είναι δύσκολο και ανυπόφορο για τον κόσμο, τους παίκτες και τον προπονητή, όλο αυτό το μαρτύριο που “τραβάει” φέτος ο Παναθηναϊκός. Ας μην επαναλαμβανόμαστε. Ολα αυτά είναι γνωστά και η Παναθηναϊκή πραγματικότητα είναι στενάχωρη. Μα, αύριο, οι φίλοι της ομάδας πρέπει να είναι εκεί. Πρέπει να δώσουν βροντερό “παρών” στη Λεωφόρο, να γεμίσουν το γήπεδο, για να στηρίξουν αυτά τα παιδιά που καταφέρνουν να βγάλουν αυτή την… απάλευτη σεζόν, με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά.

Ο κόσμος του “τριφυλλιού” οφείλει να πάει στο “Απόστολος Νικολαϊδης”, να χειροκροτήσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του και να τους στηρίξει για να έρθει η νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Κι ας μη διεκδικεί τίποτα αυτός ο τεράστιος σύλλογος, τον οποίο οι διοικούντες τον έχουν μικρύνει. Κι ας μην “παίζεται” ένας τίτλος ή μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός θα παλέψει το ματς, θα διεκδικήσει τη νίκη και γι αυτή θα αγωνιστεί. Να είστε βέβαιοι ότι οι παίκτες, ο κόουτς και όλο το επιτελείο, θέλουν πάρα πολύ να δουν αύριο ένα γήπεδο με πολύ κόσμο, ο οποίος θα δείξει ότι ξέρει να ξεχωρίζει, αλλά και να στηρίζει αυτούς που πραγματικά αξίζουν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ενδεκάδα δεν πρόκειται να αλλάξει σε σχέση με το τελευταίο νικηφόρο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Κολοβέτσιο και Κουρμπέλη. Δεξιά θα παίξει ο Γιόχανσον και αριστερά ο Ινσούα.

Οι Κάτσε και Τζανδάρης θα πάρουν θέση στον άξονα της μεσαία γραμμής και στα άκρα θα είναι οι Λουντ και Μουνιέ.  Στην επίθεση θα βρεθούν οι Δώνης και Λουτσιάνο.

Υ.Γ: Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται – αν δεν αλλάξει κάτι την Παρασκευή – ο Παϊρότζ και οι συνεργάτες του θα βρεθούν στην Αθήνα για τις τελικές επαφές με τον Γιάννη Αλαφούζο. Η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να τραβήξει περισσότερο. Αντιθέτως, οφείλουν οι εμπλεκόμενες πλευρές να την κλείσουν, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Περισσότερος χρόνος για τον Παναθηναϊκό που “καίγεται” για ρευστό, δεν υπάρχει. Το κακό σε αυτή την περίπτωση, όμως, ξέρετε ποιο είναι; Οτι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για καλύτερο “ψάξιμο” για το επόμενο “αφεντικό”. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το “ψάξιμο” έχει γίνει από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η υπόθεση του Ταϊλανδού, αλλά και τα όσα γράφονται και τονίζονται έξω (υπόθεση Μουσκρόν) έχει πολλά κενά και γεμίζει με αμφιβολίες. Απαιτείται τεράστια προσοχή! Εδώ μιλάμε για το μέλλον του Παναθηναϊκού, ο οποίος δε γίνεται να ταλαιπωρηθεί περισσότερο. Αρκετά έχουν συμβεί…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ