ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-3 (27', 65' ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ, 84' ΣΑΧΟΦ)

Όλα στραβά και εναντίον του…

Πλην του ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη είχαν να τα βάλουν με την ατυχία (τραυματισμοί Λουντ - Κουρμπέλη, δοκάρι Δώνη, κόντρα στο πρώτο γκολ) και την διαιτητική αβλεψία (φάουλ Πέλκα σε Iνσούα στο δεύτερο γκολ) λυγίζοντας στη Λεωφόρο από την ομάδα του Λουτσέσκου (0-3).

Όλα στραβά και εναντίον του...

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε το τριφύλλι με «συνταγή» Νέας Σμύρνης, τοποθετώντας τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Κουρμπέλη και Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας και τους Ινσούα (αριστερά), Γιόχανσον (δεξιά) να τους πλαισιώνουν. Στον άξονα μπήκε το δίδυμο Κάτσε και Τζανδάρη, με τους Λουντ και Μουνιέ στα «φτερά» και τους Λουτσιάνο – Δώνη στην επίθεση.

Έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο δεκαπεντάλεπτο, δίχως ιδιαίτερη φάση στις δύο εστίες, ήρθε η πρώτη ατυχία για τον Παναθηναϊκό, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να βλέπει τον Ρόμπιν Λουντ να αδυνατεί να συνεχίσει στο ματς έπειτα από μαρκάρισμα, με τον Γιάννη Μυστακίδη να παίρνει τη θέση του Φινλανδού ο οποίος ήταν απαρηγόρητος (17′). Σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν συνήθως, ο Παναθηναϊκός δεν αποδιοργανώθηκε, αλλά βγήκε μπροστά!

Ένα λεπτό μετά την είσοδό του, ο ορεξάτος Μυστακίδης σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Δώνης στόπαρε υπέροχα, έκανε το σουτ αλλά είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Πασχαλάκη (18′), με τον Λουτσιάνο να αστοχεί εξ επαφής παίρνοντας το «ριμπάουντ». Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Κάτσε να δημιουργήσει, σεντράροντας για τον Μυστακίδη που απείλησε απευθείας και ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε εξαιρετική επέμβαση, με τον Ινσούα να βλέπει τον Βαρέλα να διώχνει στη γραμμή την κεφαλιά του! (21′).

Οι πράσινοι βγήκαν μπροστά και για δέκα λεπτά έβγαζαν τόση ενέργεια και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει γκολ, ωστόσο η ατυχία και ο Πασχαλάκης τους το στέρησαν, με αποτέλεσμα στο 27′ να έρθουν τα πράγματα αντίστροφα. Σε μια ανύποπτη φάση, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έβγαινε στην αντεπίθεση με τον Μουνιέ, ο Γάλλος δεν είδε τον Μπίσεσβαρ που του τσίμπησε τη μπάλα, η οποία πήρε περίεργη τροχιά κοντράροντας στη φτέρνα του Τζήλου και στρώθηκε στον Πρίγιοβιτς που ανενόχλητος πλάσαρε και νίκησε τον «Όντι» (0-1, 27′).

Το δεύτερο κρούσμα της ατυχίας έφερε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα και εντός του διαστήματος που ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει τα πατήματά του, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με τον Βλαχοδήμο να λέει «όχι» στο σουτ του Μακ (30′). Στη συνέχεια, το τριφύλλι πήρε ξανά τα «ηνία», αδυνατώντας να νικήσει τον Πασχαλάκη, που τσίμπησε τη μπάλα προ του Δώνη στο 35′ και στο 41′ έδιωξε το καλοεκτελεσμένο φάουλ του Κάτσε.

Το πρώτο ημίχρονο δεν κύλησε όπως θα ανέμεναν στον Παναθηναϊκό, όχι βάσει εικόνας, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος είχε «πράσινη» απόχρωση, αλλά λόγω αποτελέσματος, με τον ΠΑΟΚ να έχει το προβάδισμα. Όσο η ώρα περνούσε στο δεύτερο μέρος, η κούραση γινόταν ολοένα πιο εμφανής, με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν πλέον την ψυχολογία, να απειλούν δύο φορές την εστία του Βλαχοδήμου.

Στο 52ο λεπτό, ο Μπίσεσβαρ είδε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του να καταλήγει λίγο έξω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου, ενώ στο 58ο, ο Πέλκας μόνος του στη μικρή περιοχή έπιασε το πλασέ, με τον Βλαχοδήμο να είναι σε ετοιμότητα. Ωστόσο η τρίτη ήταν η… φαρμακερή για τον ΠΑΟΚ. Στο 65ο λεπτό, σε μια φάση όπου στις αρχές της υπάρχει ξεκάθαρο φάουλ του Πέλκα στον Ινσούα, ο Πριγιοβιτς πήρε τη μπάλα εντός περιοχής και με ατομική ενέργεια έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του (0-2, 65′), προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες σε οπαδούς και παίκτες.

Κι όμως, οι «πράσινοι» δεν είχαν σκοπό να παρατήσουν το ματς, ψάχνοντας εναγωνίως το γκολ που δεν ήρθε στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά θέλησαν να ισοφαρίσουν στη φάση του 54ου λεπτού, με τον Μυστακίδη να γυρίζει τη μπάλα μετά από ωραία ενέργεια, με τη σέντρα του να είναι ένα κλικ πιο δυνατή από όσο θα έπρεπε για να την προλάβει ο Μουνιέ. Ένα λεπτό μετά το 2-0 του ΠΑΟΚ, ο Λουτσιάνο έφυγε μόνος του απέναντι από τον Πασχαλάκη, με τον Έλληνα γκολκίπερ να βγάζει και αυτήν την προσπάθεια του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή.

Έπειτα, ο ρυθμός έπεσε, απόρροια της εξέλιξης ενός παιχνιδιού που πήγε εντελώς… στραβά για τον Παναθηναϊκό. Παρά την αρχική μαχητικότητά τους, οι πράσινοι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό στη συνέχεια, με τα πράγματα να είχαν εν πολλοίς δρομολογηθεί στη Λεωφόρο. Στο 84ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ βρήκε για τρίτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Σάκχοφ να γράφει το 3-0, ενώ ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν με 10 παίκτες, έχοντας εκτός τον Κουρμπέλη που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Οικονόμου, δίνοντας συνέχεια στην ατυχία.

Παρά την εξέλιξη του ματς, οι 10.000 οπαδοί που βρέθηκαν στη Λεωφόρο δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να εμψυχώνουν τους ποδοσφαιριστές και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, παλεύουν κόντρα σε… θεούς και δαίμονες για να κρατήσουν την ομάδα με αξιοπρέπεια…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE