Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η τρέχουσα εβδομάδα αποτελεί την πιο κρίσιμη της φετινής σεζόν και συνολικά της ιστορίας του Παναθηναϊκού, καθώς υπάρχουν «ανοιχτά» μια σειρά από ζητήματα που απειλούν ευθέως το τριφύλλι με υποβιβασμό. Την ίδια ώρα, άπαντες στον Παναθηναϊκό αναμένουν εξελίξεις σχετικά με τα θέματα που «καίνε» όπως είναι η άφιξη του Παϊρότζ Πιενγκμπονσάντ στην Αθήνα, η υπόθεση Βέμερ αλλά και εκείνη της αδειοδότησης.

Τα τρία αυτά θέματα συνδέονται άρρηκτα με την υπόθεση της πρόθεσης εμπλοκής της Pan Asia στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας έχει διαμηνύσει και καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους προς τον Γιάννη Αλαφούζο, ότι για να προχωρήσει το deal, ο σύλλογος θα πρέπει να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Άρα, όπως γίνεται αντιληπτό, οι εξελίξεις των υποθέσεων με την αδειοδότηση και τον Βέμερ θα κρίνουν σε ένα ποσοστό το θέμα της Pan Asia.

H πλευρά του Παϊρότζ διαρρέει ότι το deal δεν έχει κλείσει, ούτε υπάρχει κάποια συμφωνία, απεναντίας οι δύο πλευρές έχουν ακόμη δρόμο να διανύσουν, καθώς υπάρχουν τα προαναφερθέντα εμπόδια (Βέμερ, αδειοδότηση) αλλά και εκείνα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις του Ταϊλανδού με τον Γιάννη Αλαφούζο (ανάληψη χρεών, δάνεια, τηλεοπτικά κλπ). Ο Παϊρότζ Πιενγκμπονσάντ και η PAN ASIA παρακολουθούν τις εξελίξεις στο τριφύλλι και η πορεία των θεμάτων που «καίνε» (Βέμερ – αδειοδότηση), προκειμένου να διευθετηθεί η ημερομηνία άφιξης του Ταϊλανδού στην Αθήνα.

Στον Παναθηναϊκό εκφράζουν αισιοδοξία ότι το θέμα με τον Βέμερ θα διευθετηθεί με πληρωμή από τον Γιάννη Αλαφούζο, ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ότι αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχουν διαρρεύσει αντίστοιχες αισιόδοξες αναφορές που εν τέλει άργησαν χαρακτηριστικά να διευθετηθούν (πληρωμές παικτών).

Όσο για το θέμα της αδειοδότησης: Υπάρχουν οι αισιόδοξες φωνές που αναφέρουν ότι αν η Super League ψηφίσει υπέρ της αλλαγής κανονισμού, τότε θα συμβεί το ίδιο και στην ΕΠΟ. Παράλληλα όμως, υπάρχει και η σαφής εντολή των FIFA – UEFA στον Βαγγέλη Γραμμένο για εφαρμογή του γράμματος του νόμου στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Εδώ πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα της αδειοδότησης περνά από την ΕΠΟ, καθώς η FIFA και η UEFA έχουν κυρίως συμβουλευτικό ρόλο και δύσκολα θα μπορούσαν να υπάρξουν κυρώσεις ή εξελίξεις στο θέμα του Grexit σε πιθανή αλλαγή του κανονισμού για τον υποβιβασμό.