Ο Ρενέ Χένρικσεν φόρεσε και τίμησε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί στα ψηλά της συνείδησης των πράσινων οπαδών, με τον Δανό να αποτελεί το «κομπιούτερ» στα μετόπισθεν του τριφυλλιού.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού συγκλόνισε με την αποκάλυψή του τη Δανία, αναφέροντας ότι του διαγνώστηκε  μια σπάνια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών (μυελωμάτωση).

Ο Χένρικσεν στάθηκε άτυχος καθώς είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις προσβολής ανθρώπων που δεν έχουν κλείσει τα 50 τους χρόνια (ο ίδιος κοντεύει να φτάσει), με την ασθένειά αυτή να είναι ανίατη και τον Δανό να έχει τη δυνατότητα θεραπειών ώστε να αποτρέψει την χειροτέρευση της κατάστασής του.

Ο Χένρικσεν δήλωσε τα εξής στην «Ekstrabladet»: Νόμιζα πως είχαν τελειώσει τα παιχνίδια της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα το αντιμετωπίζω αυτό ως τον αγώνα της ζωής μου. Πρόκειται για ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια. Κάνω ήδη χημειοθεραπείες και τον Αύγουστο θα ολοκληρωθεί μια θεραπεία με βλαστοκύτταρα, με την ελπίδα ότι θα κοιμίσουμε τη νόσο. Σαν αθλητής που ήμουν, με ενοχλεί ότι δεν μπορώ να… κερδίσω, ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω την ασθένεια. Σε αντάλλαγμα όμως μπορώ να το μειώσω στο ελάχιστο, οπότε μπορώ τουλάχιστον να παίξω για την ισοπαλία».