ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Ρενέ, βάλε τη φανέλα με το «2», σήκωσε το κεφάλι και όρμα του

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τα συγκλονιστικά λόγια του Ρενέ Χένρικσεν, που σ' αυτή του τη μάχη δεν θα είναι μόνος του.

Ρενέ, βάλε τη φανέλα με το «2», σήκωσε το κεφάλι και όρμα του | panathinaikos24.gr

Τα λόγια του Ρενέ Χένρικσεν σπάνε καρδιές. Κάνουν και τους πιο σκληρούς να λυγίζουν. Ένας μαχητής που είχε πάντα το κεφάλι ψηλά παραδέχεται πως από αυτή τη μάχη είναι πολύ δύσκολο να βγει νικητής. Θα του αρκεί και η ισοπαλία. Μια ισοπαλία που δεν του άρεσε ποτέ. Δεν του ταίριαζε. Ήταν γεννημένος νικητής. Έτσι μας συστήθηκε, έτσι τον μάθαμε, έτσι τον αγαπήσαμε. Και τον αγαπήσαμε όσο λίγους.

Γυρίζεις τον χρόνο πίσω, βάζεις βιντεάκια για να θυμηθείς παλιές εποχές. Παναθηναϊκές. Και στα χρόνια που έμεινε στην Ελλάδα ο Ρενέ, θα έχεις πάντα να λες για τον καλύτερο αμυντικό που φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι. Τουλάχιστον για τη δική μας γενιά, εκείνη που αρχίζει να θυμάται από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και μετά, ο Ρενέ είναι ο άνθρωπος που μας… έμαθε τη θέση του λίμπερο.

Το “άλογο”, όπως μας τον είχαν συστήσει τη μέρα που ήρθαν οι εφημερίδες. Ο Ρενέ, όπως μάθαμε να τον αποκαλούμε. Σχεδόν ποτέ Χένρικσεν. Πάντα με το μικρό του όνομα. Όπως αποκαλούμε εκείνους που μένουν χαραγμένοι στις καλύτερες ποδοσφαιρικές μας βραδιές. Εκείνους που όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα έχουμε κάτι να τους θυμόμαστε για τις στιγμές που μας χάρισαν.

Ο Ρενέ με το κεφάλι ψηλά. Ο πιο “μη βρώμικος” αμυντικός που έχουμε δει ποτέ. Ο στόπερ ή λίμπερο (μικρή σημασία έχει) που πρώτα είχε στο μυαλό του να πάει στην μπάλα και μετά στον αντίπαλο. Εκείνος που μας έμαθε πως υπάρχει και αυτό το είδος αμυντικού. Το εκλεπτυσμένο. Το καθαρό. Το όμορφο. Το “αντί – Ανατολάκικο”. Ένα… δεκάρι στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ρενέ έχει μπροστά του έναν αγώνα που καμία σχέση δεν έχει με τους υπόλοιπους που έδωσε στη ζωή του. Ούτε σε βαθμό δυσκολίας, ούτε σε σημασία. Ετούτος ο αγώνας του, απέναντι σε αυτή την βρωμοαρρώστεια, που παίρνει άδικα από κοντά μας όποιον πέσει στα νύχια της, δεν είναι ούτε εύκολος, ούτε δίκαιος. Αλλά ο Ρενέ θα τον παλέψει κι αυτόν.

Θα σηκώσει το κεφάλι ψηλά και θα πολεμήσει. Και σε αυτή του τη μάχη, οι ευχές όλων μας θα είναι μαζί του. Έστω και για την… ισοπαλία. Για να τον δούμε και πάλι με εκείνο το ευγενικό του χαμόγελο, που μαρτυρούσε την καλοσύνη της καρδιάς του. Όρμα του Ρενέ. Εϊμαστε μαζί σου.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

READ MORE

close