Οι δέκα ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο με τη Euroleague, τόνισαν σε επιστολή τους τις θέσεις τους σχετικά με την κόντρα μεταξύ Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τη διοργάνωση, ζητώντας μεταξύ άλλων την αποπομπή του ισχυρού άνδρα της πράσινης ΚΑΕ από τη διοργάνωση, αλλά την παραμονή της ομάδας στον θεσμό.

Aναλυτικά η επιστολή:

«Οι πολλαπλές επιθέσεις που έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, οι οποίες έχουν προσβάλει σε σημαντικό βαθμό ανθρώπους, σύνολα και την ίδια την Ευρωλίγκα, οδήγησαν όλα τα μέλη της Ευρωλίγκας πέρα από τον Παναθηναϊκό να εξετάσουν την κατάσταση τόσο εντός των ομάδων όσο στο σύνολο της διοργάνωσης. Έπειτα από αναλυτική εξέταση, οι άλλες 10 ομάδες, Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Μιλάνο, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια και Ζαλγκίρις Κάουνας, κατέληξαν στις εξής θέσεις:

Επαναλαμβάνουν ότι η συμπεριφορά του κύριου Γιαννακόπουλου είναι αντίθετη με τις ηθικές αρχές και τις αξίες του αθλήματος, συγκεκριμένα όσον αφορά στον σεβασμό, που είναι το σημαντικότερο στοιχείο στη σχέση μεταξύ των συλλόγων στην αθλητική κοινότητα. Το διοικητικό συμβούλιο θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο εν λόγω κύριος να μην μπορεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της Ευρωλίγκας μέχρι να πάψει οριστικά και αμετάκλητα αυτή τη συμπεριφορά. Η χρήση υποτιμητικών τοποθετήσεων, η δημόσια πίεση και οι λεκτικές επιθέσεις με στόχο την επιρροή αποτελεσμάτων αγώνων και την πληγή της διοργάνωσης, τα μέλη της και τα ανώτερα στελέχη της, δεν έχουν θέση σε μία επαγγελματική λίγκα. Μία επαγγελματική λίγκα που οι ομάδες χτίζουν επί χρόνια και που αυτή τη στιγμή προσφέρει στους φιλάθλους τις κορυφαίες διοργανώσεις στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Οι άλλες δέκα ομάδες του συμβουλίου μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ευρωλίγκας έχουν δώσει οδηγίες στους νομικούς σύμβουλούς τους για νομικές ενέργειες εναντίον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με σκοπό την επιδιόρθωση των ζημιών που έχει δημιουργήσει στη διοργάνωση, στις ομάδες στους διαιτητές και στη διοίκηση της διοργάνωσης συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου.

Οι άλλες δέκα ομάδες του συμβουλίου και η διοίκηση της διοργάνωσης επαναλαμβάνουν πως επιθυμία τους είναι η παραμονή του Παναθηναϊκού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Είναι δυνατή πεποίθησή τους πως οι φίλοι και η ιστορία της ομάδας δεν πρέπει να επηρεάζονται αρνητικά από την προβληματική συμπεριφορά ενός ανθρώπου, ούτε πρέπει οι φίλοι της ομάδας να στερηθούν του δικαιώματος να απολαμβάνουν την καλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης, στην οποία ανήκει ο σύλλογός τους