ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο ΟΑΚΑ ήταν ωραία με το τέταρτο παρέα! (Vids)

Μια ημέρα σαν σήμερα το 2007, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 93-91 της ΤΣΣΚΑ στον τελικό του Final-4 της Αθήνας και «έραψε» το τέταρτο αστέρι στη φανέλα του. Μια σημαδιακή κούπα για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που έβαλε την πρώτη Euroleague στη συλλογή του, ανήμερα των γενεθλίων του.

Στο ΟΑΚΑ ήταν ωραία με το τέταρτο παρέα! (Vids)

Σαν σήμερα: Πέντε χρόνια αποχής από την κορυφή της Ευρώπης ήταν πολλά για την «αρμάδα» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία ωστόσο φρόντισε να επιστρέψει στον τόπο του «εγκλήματος» την… κατάλληλη ίσως στιγμή! Το 2007, η Αθήνα και το «σπίτι» του «τριφυλλιού» ανέλαβε τη διεξαγωγή του Final 4, με τον Παναθηναϊκό να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη, παίρνοντας την πρόκριση για το μεγάλο αυτό ραντεβού.

Μετά το Παρίσι, τη Θεσσαλονίκη και τη Μπολόνια, ο στόχος του «τριφυλλιού» δεν ήταν άλλος από την… εντός έδρας κατάκτηση της κούπας. Και εν τέλει, η ομάδα του Ζοτς το κατάφερε! Η Ταού του Λουίς Σκόλα και των λοιπών αστέρων ήρθε φορτσάτη στα ημιτελικά, αλλά έφυγε με… κατεβασμένο το κεφάλι, καθώς οι «πράσινοι» με «όπλο» την άμυνά τους, αποπροσανατόλισαν και «απενεργοποίησαν» τις επιθετικές σταθερές των Βάσκων, για το τελικό 67-53.

Σειρά είχε η ΤΣΣΚΑ…

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 50.391 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι Ρώσοι αποτέλεσαν το τελευταίο εμπόδιο του Παναθηναϊκού στον δρόμο προς την τέταρτη κούπα. Μία αποστολή διόλου εύκολη, αν σκεφτούμε πως η ΤΣΣΚΑ κατέβηκε στην Αθήνα με σκοπό να επιτύχει τη δεύτερη σερί κατάκτηση της Ευρωλίγκας, μετά από το Final 4 της Πράγας το 2006.

Το «τριφύλλι» κατόρθωσε να διατηρήσει ένα ισχνό προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως οι Ρώσοι έβρισκαν με άνεση τον τρόπο για να παραμείνουν στις «πλάτες» των γηπεδούχων, έως το τέλος. Από τη μία πλευρά, ο Δημήτρης Διαμαντίδης έθετε θεμέλια… κούπας, τα οποία προσπαθούσε να χαλάσει με κάθε τρόπο ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Στη «ραψωδία» αυτή, νικητής αναδείχθηκε ο μετέπειτα αρχηγός του «τριφυλλιού», με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί εν τέλει με 93-91 της ΤΣΣΚΑ, σηκώνοντας στον ουρανό της Αθήνας το τέταρτο ευρωπαϊκό της ιστορίας του.

Όσο για τον Διαμαντίδη; Στο πρώτο Final 4 της καριέρας του στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και αναδείχθηκε MVP της σειράς, κατακτώντας το τρόπαιο στο «σπίτι» του, ανήμερα των 27ων γενεθλίων του. Μία χρονιά η οποία έδειξε ξεκάθαρα το τι επρόκειτο να ακολουθήσει στη «σχέση» Παναθηναϊκού – Διαμαντίδη και ευρωπαϊκών τροπαίων, καθώς ακολούθησαν άλλα δύο, σε Βερολίνο και Βαρκελώνη!

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 46-36, 65-57, 93-91.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Ντελκ, Μπετσίροβιτς 6, Μπατίστ 12, Σισκάουσκας 20, Χατζηβρέττας 12 (2), Ντικούδης 2, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 15 (2), Τομάσεβιτς 16, Βούγιανιτς 12.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Παπαλουκάς 23, Σμόντις 18 (1), Χόλντεν 11 (2), Πασούτιν, Άντερσεν 4, Σαβρασένκο 4, Τόρες 9 (1), Πονκρασόφ, Λάνγκντον 16 (3), Βαν Ντεν Σπίγκελ 6.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...