ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 1-2 (11' ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ - 44' ΚΑΣΑΔΟ, 66' ΝΤΟΥΡΙΤΣΚΟΒΙΤΣ)

Τέλος σε μια σεζόν μαρτύριο…

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με ήττα (1-2) μια άκρως μαρτυρική σεζόν, η οποία τον βρήκε εκτός στόχων και ένα βήμα πριν από το οριστικό ναυάγιο. Υπέροχο γκολ από τον Λουτσιάνο (11'), απάντησε η Ξάνθη με Κασάδο (44') και Ντουρίτσκοβιτς (66')

Τέλος σε μια σεζόν μαρτύριο...

Το… restart της αναμέτρησης συνέβη από το έβδομο λεπτό, με την Ξάνθη να εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο με δύο αλλαγές σε σχέση με αυτούς που αγωνίστηκαν στα επτά λεπτά αγώνα της Κυριακής. Ο Μελιόπουλος πήρε τη θέση του Ντε Λούκας, ενώ ο Ζίβκοβιτς έδωσε τη θέση του στον Γκαραβέλη, ο οποίος μετά από λίγη ώρα νικήθηκε από τον Λουτσιάνο. Στο 11ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Έλληνα γκολκίπερ της Ξάνθης, ανοίγοντας το σκορ στη Λεωφόρο! (1-0, 11′).

Ο Λουτσιάνο με υπέροχο τρόπο φαινόταν πως έδειχνε τον δρόμο για ένα ματς χωρίς άγχος, ωστόσο η έλλειψη κινήτρου δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Οι δύο ομάδες δεν είχαν τίποτα να χάσουν, ούτε όμως και να κερδίσουν, με αποτέλεσμα να δούμε αρκετές προσπάθειες εκτός περιοχής, ιδίως από την πλευρά των Λουτσιάνο και Κάτσε (οι δύο πιο κινητικοί παίκτες του τριφυλλιού), δίχως αποτέλεσμα.

Η Ξάνθη δεν είχε κάποια μεγάλη φάση να κρατήσει μέχρι το 40ο λεπτό και την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γέντρισεκ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Αυτό πάντως που δεν μπόρεσε να κάνει ο Γέντρισεκ το έκανε ο Κασάδο που εκμεταλλεύτηκε το γέμισμα του Ντουρίσκοβιτς και με ανάποδη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη και τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια (1-1, 46′).

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός μπήκε με περισσότερη όρεξη και στα πρώτα πέντε λεπτά είχε τις φάσεις του για να πετύχει για δεύτερη φορά τον στόχο του στην εστία του Γκαραβέλη. Όμως στο 46ο λεπτό ο Κασάδο διόρθωσε το λάθος του προ του Δώνη, στο 47ο λεπτό ο Κολοβέτσιος δεν σημάδεψε καλά με το κεφάλι και στο 50ο λεπτό, το σκαστό σουτ του Μυστακίδη πέρασε λίγο έξω.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήρε την απόφαση για διπλή αλλαγή με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, αποσύροντας τους Δώνη και Τζανδάρη για τους Χατζηγιοβάνη και Στάικο. Ο τελευταίος, έξι λεπτά αργότερα, ήταν ο άνθρωπος που δεν έκανε καλή εκτίμηση της φάσης στο 66ο λεπτό, οδηγώντας τον Κάστρο στο να βγάλει ωραία μπαλιά στον Ντουρίτσκοβιτς, ο οποίος νίκησε τον Διούδη, ανατρέποντας το σκηνικό για την Ξάνθη (1-2, 66′).

Η Ξάνθη ανέτρεψε το σκηνικό, πήρε κεφάλι στο σκορ και τα ηνία του αγώνα, απειλώντας ακόμη δύο φορές, με αξιώσεις την εστία του Διούδη, με τον Κασάδο να αστοχεί από καλή θέση με κεφαλιά στο 74′ και ένα λεπτό αργότερα, ο Ντουρίτσκοβιτς είδε τον γκολκίπερ των «πρασίνων» να διώχνει την απευθείας εκτέλεση φάουλ. Σε αυτό το διάστημα, ο Παναθηναϊκός είχε να επιδείξει την έμπνευση του Λουτσιάνο (68′), ο οποίος δοκίμασε από μακριά αλλά δεν νίκησε τον Γκαραβέλη, παρά τα φάλτσα.

Ο Κάτσε και ο Λουτσιάνο προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά να πετύχουν το γκολ που θα έφερνε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας για τους «πράσινους», δίχως όμως επιτυχία, την ώρα που οι λιγοστοί οπαδοί της εξέδρες φώναζαν αποθεωτικά συνθήματα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και για τους ποδοσφαιριστές που έμειναν και πάλεψαν όσο μπορούσαν υπό αντίξοες συνθήκες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ