Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο sport24 radio

Για την κόντρα με την Ευρωλίγκα: «Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με την Ευρωλίγκα. Δεν μας αντιμετωπίζει με σεβασμό τόσο αγωνιστικά όσο και πειθαρχικά. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να διορθώσει την κατάσταση ο κ. Μπερτομέου. Απαραίτητη δεν είναι η παραίτηση, αλλά η αλλαγή στάσης στον Παναθηναϊκό. Εμείς απαιτούμε αλλαγή συμπεριφοράς και να σταματήσει η ασέβεια προς την οικογένειά μας».

Για το αν μπορεί να βρεθεί λύση:  «Το ζητούμενο είναι να καταλάβει η Ευρωλίγκα έχει κάνει λάθη και μπορούν να διορθωθούν. Έχει σφάλει, να μην είναι τόσο δικτατορική. Με διάλογο όλα μπορούν να λυθούν. Υπάρχει διάθεση για Final-4 στην Αθήνα το 2019. Είναι βέβαια μια ακριβή διοργάνωση βέβαια. Υπάρχει θέληση από εμάς να λυθεί το θέμα με την Ευρωλίγκα. Οικονομικά και διαιτητικά λύνονται τα θέματα. Είναι ύψιστης σημασίας τα οικογενειακά θέματα. Πρέπει να πάρουν πίσω και άδικα πρόστιμα. Δεν είχα διάθεση για αντιπαράθεση με την Ευρωλίγκα. Αν δεν υπάρχει εμπάθεια, θα βρεθεί λύση με την Ευρωλίγκα. Προσπάθησα να προστατέψω την οικογένειά μου. Να τραβηχτούν πίσω οι ποινές σε μένα και θα κάνω και εγώ πίσω».

Για τη συνέχεια του μπασκετικού Παναθηναϊκού: «Θα κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο. Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. 25 χρόνια παίρνουμε έναν τίτλο κάθε χρόνο. Έχουμε την καλύτερη ομάδα, δεν ανησυχώ για το πρωτάθλημα. Είμαι πεπεισμένος. Έπρεπε να πάρουμε τα δυο ματς στο ΟΑΚΑ με τη Ρέαλ. Δεν τα καταφέραμε. Είδαμε τι έγινε και στη Μαδρίτη. Δεν θέλω να επεκταθώ. Έπρεπε να ήμασταν στο Final-4 και πιστεύω ότι θα το παίρναμε.Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Πασκουάλ και πιστεύω ότι μαζί θα χτίσουμε τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος. Για τους παίκτες, ρωτήστε τον προπονητή τι θα γίνει».

Για το αν έχει κάνει λάθη: «Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύω 18 ώρες το 24ωρο. Κάνω πολλά λάθη, αλλά στο τέλος θέλω το πρόσημο να είναι θετικό. «Η μοναδική περίπτωση που έκανα παρέμβαση για παίκτη, ήταν ο Καπόνο. Έκανα λάθος και από τότε δεν έκανα ποτέ παρέμβαση στο έργο του προπονητή».

Για την μπασκετική ΑΕΚ και το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας: «Η Φενέρ έχει τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Ο Σαρούνας θα έχει τεράστιο μέλλον. Εξαιρετικός προπονητής και ο Ιτούδης. Πολυνίκης η Ρεάλ, ελπίζω να το πάρει ο καλύτερος. Χάρηκα πολύ με την ΑΕΚ. Το πανηγύρισα λες και το πήρε ο Παναθηναϊκός. Μας έκανε υπερήφανους η ΑΕΚ».