ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πήρε «ασίστ» από Γιαννακόπουλο και έδωσε απαντήσεις ο Κιριλένκο

Πως σχολίασε ο Ρώσος την «πάσα» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τις προτάσεις τους για τη θέση του CEO της Euroleague.

Πήρε «ασίστ» από Γιαννακόπουλο και έδωσε απαντήσεις ο Κιριλένκο

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε «επιλέξει» με διαδικτυακή του ανάρτηση τον Αντρέι Κιριλένκο ως ένα από τα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν άνετα να επιτελέσουν έργο στη θέση του CEO της Euroleague αντί του Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ σχολίασε την εν λόγω «πάσα» αλλά και τη διαμάχη μεταξύ FIBA και Euroleague, λέγοντας τα εξής:

«Το θέμα είναι όλοι να ενωθούν και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Όλοι να ενωθούν. Να καθίσουν στο τραπέζι οι ομάδες, οι Εθνικές και όλο το σύστημα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε τώρα. Δεν έχει σημασία τι κάνουμε και ποιος κάνει κουμάντο στην Euroleague ή στη FIBA ή σε μια ομοσπονδία. Όλα έχουν να κάνουν με το να τους συγκεντρώσουμε όλους μαζί. Αυτό είναι το θέμα. Μέχρι να το λύσουμε, δεν νομίζω πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα προχωρήσει μπροστά.

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 6.376 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως ο κόσμος αναφέρει πολλά διαφορετικά ονόματα. Εμένα, τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα, τον Αρβίντας Σαμπόνις, τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα. Όλα είναι ονόματα που εμπνέουν σεβασμό. Είναι ονόματα που αξίζουν να συνδέονται με την προεδρία οργανισμών, που έχουν σχέση με το μπάσκετ. Ποντάρω πως ο καθένας από αυτούς που ανέφερα είναι έτοιμοι να γίνουν μεσολαβητές και να βοηθήσουν να έρθει το ευρωπαϊκό μπάσκετ στην ίδια σελίδα. Δεν νομίζω πως θα γίνει, αλλά είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε.

Αν μιλάμε για την κεφαλή της Euroleague, η κατάσταση είναι διαφορετική, διαφορετική ιστορία. Η Euroleague έχει κεφαλή και μάνατζμεντ. Επίσης, έχουν ένα pool των μετόχων, που βρίσκονται εκεί και πιστεύω πως μόνο εκείνοι, όπως και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μπορούν να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο μάνατζερ ή ο κομισάριος του “οικοδομήματος”. Εκείνοι υποτίθεται πως πρέπει να το κάνουν. Αφήνουμε αυτή την ερώτηση για εκείνους. Αυτοί θα αποφασίσουν. Όπως είπα ήδη, νιώθω κολακευμένος που το όνομά μου έρχεται μπροστά. Όμως, δεν είναι ότι στοχεύω γι’ αυτή τη συγκεκριμένη θέση. Με ενδιαφέρουν λίγο διαφορετικά πράγματα. Με ενδιαφέρει να ενώσουμε τις δομές του μπάσκετ σε επίπεδο συλλόγων με τις Εθνικές Ομάδες. Έτσι, το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα μπορέσει να ωριμάσει προς μία κατεύθυνση, όχι προς διαφορετικές, όπως συμβαίνει τώρα».

Για την πρόταση Γιαννακόπουλου: «Νιώθω κολακευμένος, που ο κόσμος πιστεύει ότι είμαι αρκετά καλός, για να είμαι υπεύθυνος ενός τέτοιου οργανισμού, όπως η Euroleague. Νομίζω πως η δουλειά που κάνουμε με τη ρωσική ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια δείχνει πράγματα στον κόσμο. Νομίζω πως βρισκόμαστε στο σωστό μονοπάτι, αναφορικά με τη σωστή δουλειά στην εκπροσώπηση στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό να το σκέφτεται ο κόσμος αυτό. Είναι σημαντικό για εμένα και την ομάδα μου να μας αναγνωρίζουν.

Αλλά και πάλι, αν μιλάμε για την κεφαλή άλλων οργανισμών, όπως η Euroleague, βλέπω λίγο πιο μακριά, από την Euroleague και μόνο, γιατί αυτό που βλέπω τώρα στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερο από την Euroleague. Το βασικό θέμα είναι πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν είναι ενωμένο σε αυτό το σημείο. Οι ομάδες πηγαίνουν σε διαφορετικούς δρόμους από τις Εθνικές. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρξει ένωση. Οι παίκτες των συλλόγων θα πρέπει να εκπροσωπούν τις Εθνικές τους.

Το μάνατζμεντ των ομάδων πρέπει να είναι στη FIBA και να αποφασίζει τι συμβαίνει. Είναι μια σημαντική κατάσταση. Είναι κατά κάποιον τρόπο το ίδιο με αυτό που είδα στη Ρωσία λίγα χρόνια πριν, όταν εκλέχθηκα πρόεδρος. Ήμασταν χωρισμένοι. Μέσα σε αυτά τα χρόνια κάναμε καλή δουλειά για να ενώσουμε το ρωσικό μπάσκετ. Τώρα πάμε στην ίδια κατεύθυνση, όπως και οι ομάδες και η Εθνική. Ακόμα και το μπάσκετ σε επίπεδο παιδιών και μαθητών βρίσκεται στην ίδια σελίδα. Έχουμε τα θέματά μας, αλλά την ίδια στιγμή καταλαβαίνουμε πως πρέπει να βρισκόμαστε στο τραπέζι και αυτό δουλεύει», ήταν τα λόγια του, πάνω σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...