ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Μαρίνος φεύγει «πρωταθλητής»!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος τίμησε τον σύλλογο μέχρι την τελευταία ημέρα της παραμονής του, κάνοντας παράλληλα απολογισμό στα πεπραγμένα της μαρτυρικής χρονιάς για το τριφύλλι.

Ο Μαρίνος φεύγει «πρωταθλητής»!

Πάει, τελείωσε η χρονιά. Μία χρονιά εφιαλτική για όλους εμάς που την ζήσαμε από κοντά και τραγική για τον προπονητή και τους παίκτες. Σε αυτούς οφείλουμε το γεγονός, ότι αποφεύχθηκε η τραγωδία, δηλαδή ο αγωνιστικός υποβιβασμός της ομάδας. Ο εσωτερικός πόλεμος ήταν μεγάλος, αλλά ο Μαρίνος και τα παιδιά του αντιστάθηκαν και Μαρίνος φεύγει από τον Παναθηναϊκό ως «πρωταθλητής».

Όπως σωστά είπε ο ίδιος, ούτε αν έπαιρνε πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό δεν θα είχε γνωρίσει τέτοια αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας. Είχα γράψει πριν από καιρό, ότι η αλήθεια πάντα κερδίζει στο τέλος. Και κέρδισε. Ο Μαρίνος παρουσίασε μία ομάδα, που έπαιζε όσο μπορούσε ενώ είδαμε και καλό ποδόσφαιρο, ειδικά πέρσι, όταν υπήρχαν παίκτες της κλάσης του Μπέργκ, του Εμποκού και του Βιγιαφάνες.

Το καλοκαίρι, ο Αλαφούζος δημοσίως είχε δεσμευθεί, ότι δεν θα πειράξει την ομάδα και θα κάνει λίγες προσθήκες, για να έχει βάθος το ρόστερ. Έκανε το ακριβώς αντίθετο και έφυγε όλος ο βασικός κορμός. Το καλοκαίρι δέχθηκε τις εισηγήσεις του Μαρίνου, ήρθαν παίκτες στην ομάδα, που αν έμεναν, ο Παναθηναϊκός θα έκανε πρωταθλητισμό. Όμως, λίγες ημέρες μετά το τέλος των μεταγραφών ο Αλαφούζος τις ακύρωσε! Αποχώρησε με επίσημη δήλωσή του και έκανε στάση πληρωμών. Νέο χτύπημα για τον Μαρίνο, που όμως έμεινε στην ομάδα, δεν έφυγε.

Mπερνάρ:  «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»
Mπερνάρ: «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό» 10.090 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι περισσότεροι παίκτες, που ήρθαν το καλοκαίρι έφυγαν τον Γενάρη, αλλά ο Ουζουνίδης έμεινε με τους παίκτες που αποφάσισαν να πάνε μέχρι το τέλος μαζί του, προκειμένου να μην αφήσουν τον Παναθηναϊκό να πέσει αγωνιστικά. Κάποια στιγμή φαινόταν, ότι η ομάδα θα διεκδικούσε την έξοδο στην Ευρώπη, για να σβήσει την ποινή αποκλεισμού για ένα χρόνο που επιβλήθηκε λόγω του ότι η διοίκηση δεν πλήρωνε τίποτα. Αλλά άφησε απλήρωτο και τον Βέμερ και με το -6… πάει και αυτός ο στόχος. Ο Μαρίνος έβαζε στόχους και η διοίκηση τους τελείωνε με συνοπτικές διαδικασίες. Πόλεμος, πόλεμος, πόλεμος. Και πολλά ψέματα.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου (που έχει ξεφτιλίσει την ιστορία του στο ποδόσφαιρο) έχει σπάσει τα ρεκόρ στα ψέματα. Πήγαινε και έλεγε στους παίκτες ότι θα πληρωθούν και ποτέ δεν έπεσε μέσα. Εδώ και τρεις μήνες έχει δηλώσει, ότι η διοίκηση θα κάνει πρόταση παραμονής στον Ουζουνίδη και ο Μαρίνος ακόμα περιμένει. Αλλά που να έχεις τα…μούτρα ρε Βασίλη να τον πάρεις τηλέφωνο τον Μαρίνο; Όλο τον χρόνο τον έθαβες μαζί με τον Χρήστο Παναγόπουλο δεξιά και αριστερά -και στον Αλαφούζο- και είδες το αποτέλεσμα.

Όλος ο κόσμος αποθεώνει τον Μαρίνο, διότι αντιλαμβάνεται, ότι με εσάς που έμπλεξε είναι σαν να πήρε το δικό του πρωτάθλημα. Ο Μαρίνος σήμερα έφυγε από το γήπεδο, και όλος ο κόσμος τον αποθέωνε και τον χειροκροτούσε, διότι ξέρει πόσο αληθινός είναι και πόσα κιλά «κοχόνες» έχει. Εσύ Βασίλη Κωνσταντίνου και οι άλλοι στην διοίκηση έχετε τελειώσει και αργά, η γρήγορα θα φύγετε, διότι το ψέμα χάνει!

Ο Μαρίνος θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, όταν θα υπάρχει μία σοβαρή διοίκηση αντάξια του μεγέθους του συλλόγου. Και τότε θα πάρει και το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο. Είναι μάγκας ο Μαρίνος και αληθινός μέχρι το τέλος. Εγώ μαζί με τον Γιάννη τον Κυράστα τους θεωρώ τους δύο κορυφαίους προπονητές του Παναθηναϊκού με την διαφορά, ότι οι εσωτερικές πολεμικές συνθήκες που έζησε ο Μαρίνος, δεν τις έχει ζήσει κανένας προπονητής στην ιστορία της ομάδας. Φυσικά και άλλοι προπονητές έγραψαν ιστορία με τίτλους και επιτυχίες, αλλά αυτοί οι δύο αγαπήθηκαν από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, όσο κανείς άλλος. Και δικαίως.

Μαρίνο καλή επιτυχία, όπου και αν πας και καλή αντάμωση, σε περιμένουμε σε έναν υγιή Παναθηναϊκό, για να ζήσεις αυτό που ήθελες να ζήσεις και τώρα, αλλά δεν σε άφησαν: την κατάκτηση του τίτλου.

*Μπράβο στον κόσμο του Παναθηναϊκού, πολλά μπράβο για όλη την στάση που κράτησε σε μία δύσκολη χρονιά, αλλά και για την αναγνώριση στο πρόσωπο του Μαρίνου, της μεγάλης προσπάθειας, που έκανε σε βάρος και της υγείας του. Δεν θυμάμαι τέτοια λατρεία από τον κόσμο για προπονητή της ομάδας σε σημείο να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του την ώρα, που μιλούσε ο Μαρίνος στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντάς του: «εσύ για 9 μήνες εξέφραζες τον Παναθηναϊκό»

*Πολλά μπράβο στους παίκτες, που αποφάσισαν να φθάσουν μέχρι το τέλος απλήρωτοι για να μην αφήσουν την ομάδα να διαλυθεί. Δεν συμβαίνει συχνά την σημερινή εποχή.

*Αυτός ο Λουτσιάνο καλούτσικος ε; Την ξέρει την μπάλα Βασίλη Κωνσταντίνου, που μαζί με τον φίλο σου τον μάνατζερ τον Φαφαλιό, από την αρχή της χρονιάς, θάβατε τον Μαρίνο για τις μεταγραφές; Είχατε (στην διοίκηση) και το θράσος να του πείτε να φύγει τον Γενάρη, επειδή ήταν τραυματίας. Ο Αλαφούζος σας το είπε και εσείς το είπατε στο Μαρίνο, που αντιστάθηκε για να μην διασυρθεί ο σύλλογος παγκοσμίως. Και ο Γιόχανσον άμπαλος είναι, όπως λέγατε,  ο Μουνιέ, ο Ινσούα, ο Χίλιεμαρκ, που έφυγε και παίζει βασικός στην Τζένοα. Μέσα πέσατε άμπαλοι…

* Ένα μεγάλο ευχαριστώ χρωστάμε όλοι και στον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο, που του ζήτησε ο Αλαφούζος να βοηθήσει το καλοκαίρι, όταν έφυγε ο Λυμπερόπουλος και αυτός δέχθηκε να το κάνει, ως επί χρόνια συνεργάτης του Ουζουνίδη. Έδωσε και την ψυχή του για τον Παναθηναϊκό και με όλες τις κινήσεις που έκανε, μπόρεσε να κρατήσει τους παίκτες και να γλιτώσει πολλά -3 η ομάδα, φέρνοντας λεφτά στον σύλλογο από πωλήσεις. Και αυτός δέχθηκε εσωτερικό πόλεμο και έφυγε έχοντας χάσει λεφτά από τον Παναθηναϊκό. Και αυτός έδωσε και την ψυχή του, διότι ξέρει το μέγεθος του συλλόγου σε αντίθεση με αυτούς που διοικούν.

*Θα χαρώ να πάνε όλα καλά και να έρθει ο Δώνης στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Φοβάμαι, ότι και ο Γιώργος αν δεν αλλάξει η διοίκηση θα βιώσει τον ίδιο πόλεμο στην διάρκεια της χρονιάς, αλλά είναι ο μόνος, που μπορεί να έρθει και να παρουσιάσει μία καλή ομάδα στο γήπεδο. Αρκεί να υπάρχουν παίκτες και όχι μόνο η Κ20. Διότι μόνο με την Κ20 δύσκολα θα έρθει ο Δώνης. Και χαίρομαι, που ο Δώνης είναι βασικός υποψήφιος, διότι ο Κωνσταντίνου πριν από καιρό είχε μιλήσει με τον Τσιώλη και του είχε πει να είναι έτοιμος να αναλάβει, αγνοώντας το μέγεθος του συλλόγου….

*Για το ιδιοκτησιακό θα μιλήσω μόλις γίνει η μεταβίβαση και αν τελικά γίνει. Μέχρι τότε την ομάδα την «τρέχει» ο Γιάννης Αλαφούζος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...