Κάπου γράφτηκε ότι η «Pan Asia» έχει, λέει, στο μυαλό της τον Ντι Ματέο ως έναν εκ τους υποψήφιους για να κάτσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Και τον Σβεν Γκόραν Έρικσον. Προφανώς και ο άνθρωπος ο οποίος το έγραψε δεν το έβγαλε από το κεφάλι του. Έχει κάποιες πληροφορίες και τις μοιράστηκε. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να νομίζει, άρα και να διαρρέει πως ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από έναν προπονητή σαν τον Έρικσον ή τον Ντι Ματέο. Που, μεταξύ μας, έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι ότι… ασκούν την προπονητική.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή και δεν θα την έχει αυτή την ανάγκη ούτε σε ένα και δύο μήνες από τώρα, ακόμα κι αν προχωρήσει η αλλαγή ιδιοκτησίας, από έναν προπονητή που θα φέρει μαζί του τη λάμψη. Από κάποιον που θα εμφανίζεται με κοστούμι ακόμα και στις προπονήσεις. Δουλειά χρειάζεται. Νυχθημερόν. Κάποιον που, όπως έκανε ο Μαρίνος, θα σέβεται πάνω απ’ όλα το όνομα του συλλόγου και θα δουλεύει γι’ αυτόν σαν να μην υπάρχει αύριο.

Σύμφωνοι, αν κάποιος σου έλεγε πως θα έρθει ο… Γκουαρντιόλα ή ο Βενγκέρ θα αποφασίσει τώρα στα γεράματα να βλέπει τον ήλιο της Ελλάδας και να προπονεί τον Παναθηναϊκό, θα γεμίζαμε το αεροδρόμιο και τους δρόμους όλους. Όμως επειδή αυτά δεν γίνονται όχι με Ταϊλανδούς, αλλά ούτε με… Σαουδάραβες, ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα. Κανέναν Έρικσον και κανέναν Ντι Ματέο δεν χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Όπως δεν χρειάζεται και κανέναν… Στραματσόνι.

Έναν «Ουζουνίδη» θέλει. Έναν Δώνη. Κάποιον που θα τον κλείσεις στα αποδυτήρια, θα πετάξεις το κλειδί και θα είσαι ήσυχος πως δεν θα χρειαστεί να επέμβεις. Κάποιον που θα έχεις τη σιγουριά ότι θα σου δουλέψει στο 110%. Που θα πολεμήσει. Που θα σεβαστεί τον ταλαιπωρημένο κόσμο και θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να τον κάνει χαρούμενο ξανά.

Κάποιον με κίνητρο και φιλοδοξία, όπως για παράδειγμα είναι ο Δώνης ή – για να μη συζητάμε μονάχα για τον προπονητή που αποδεδειγμένα θέλουν οι «πράσινοι» – Σάββας Παντελίδης. Δοκιμασμένο. Που τον ξέρεις και σε ξέρει. Που νιώθει. Που βλέπει την καριέρα του να έχει μπροστά της μέλλον και όχι να θέλει 1-2 χρόνια και 4-5 ένσημα παραπάνω πριν αποσυρθεί στη σιγουριά του σπιτιού του.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του επόμενου προπονητή. Και τεχνογνωσία, ώστε ο Παναθηναϊκός να μην την «πατήσει» με διάφορους τύπους που μπορεί να βάζουν το όνομά τους πάνω απ’ αυτό του συλλόγου.