Ο Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε δηλώσεις στην σερβική εφημερίδα «Novosti», εν όψει του Final-4 του Βελιγραδίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι θεωρεί απίθανη την αποχώρηση κάποιου συλλόγου από τους εν δυνάμει συμμετέχοντες στη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπερτομέου:

«Όπως γνωρίζετε οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στην EuroLeague είναι χωρισμένες με το έναν ή τον άλλο τρόπο. Η μοναδική πιθανότητα για να συμμετάσχει ο Ερυθρός Αστέρας στην EuroLeague, είναι μία από τις 16 ομάδες να αφήσει την θέση της, κάτι που σήμερα είναι απίθανο».

Για την πόλη που θα φιλοξενήσει το Final-4 του 2019: «Η Μόσχα εδώ και καιρό είναι υποψήφια, αλλά πάντα λέγαμε πως δεν είναι η μοναδική. Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν φαβορί για την κούρσα του 2019. Ελπίζουμε σύντομα να ανακοινώσουμε τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα Final Four του 2019 και του 2020».

Για την κόντρα με τη FIBA: «Δεν υπάρχει κάτι νέο. Μετά τις τελευταίες προσπάθειες και συζητήσεις που είχαμε, είναι ξεκάθαρο πως η FIBA δεν ενδιαφέρεται για περαιτέρω μέχρι να να κλείσει ο τωρινός κύκλος των προκριματικών».