ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 57-111

Showtime και αήττητο φινάλε για το τριφύλλι!

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε «όρεξη» γι' αστεία, «πάτησε» το «γκάζι» από νωρίς, ξεφεύγοντας κατά πολύ στο σκορ και με την εμφατική νίκη του με 111-57 επί του Λαυρίου, ολοκλήρωσε΄αήττητος την κανονική περίοδο στη Basket League (26/26). Τζέιμς και Παππάς με 15 πόντους, Όγκαστ με 13.

Showtime και αήττητο φινάλε για το τριφύλλι!

Αν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, το Λαύριο έφτασε κοντά σε μεγάλη έκπληξη, οδηγώντας το ματς σε δύο παρατάσεις και τελικό σκορ ΝΒΑ, στο σημερινό ματς τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Τα δεδομένα ήταν αλλιώτικα σε σχέση με την «παράσταση» στο ΟΑΚΑ, που μετατράπηκαν από νωρίς σε one team show, με τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει με 12-0, το οποίο στη συνέχεια έγινε 6-22 (7′) και το Λαύριο να μειώνει (10-22). Οι πρωταγωνιστές της πρώτης περιόδου ήταν οι Ρίβερς και Καλάθης, ωστόσο στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν οι Τζέιμς και Παππάς.

Ο μεν Τζέιμς τα έβαζε με όλους τους τρόπους (9π), ο δε Παππάς είχε βρει από το πρώτο σουτ το χέρι του (12π στο ημίχρονο), με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει αρκετά και να φτάνει σε… δυσθεώρητα ύψη πριν καλά-καλά βγει το ημίχρονο. Τα λάθη και η αστοχία των γηπεδούχων ήταν «λουκούμι» για τους «αφηνιασμένους» πράσινους που πάτησαν εκ νέου το γκάζι και δεν κοίταξαν πίσω τους. Το κοντέρ στην ανάπαυλα ήταν αντιπροσωπευτικό για το τριφύλλι, με το σκορ στο 26-59 (8/13 τρίπ., 13/20 διπ., 9/14 βολές), 16 ασίστ, 20 ριμπάουντ και 8 επιτυχημένους αιφνιδιασμούς.

Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει από τα μισά της δεύτερης περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να σημειώνει 37 πόντους, δεχόμενος πίσω 16. Στην τρίτη περίοδο ανέλαβε δράση ο Κρις Σίνγκλετον, βλέποντας και τιμωρώντας το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν με τίποτα να προβάλλουν αντίσταση. Όπως γίνεται αντιληπτό, το παιχνίδι δεν χωρούσε ιδιαίτερο σχολιασμό από το ημίχρονο και έπειτα, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει την… υπερηχητική του εμφάνιση, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +45 (42-87), με τον Σίνγκλετον στους 12 να έχει κάνει το ξεπέταγμα και τους πάντες να αναμένουν πλέον εάν θα ξεπεραστεί το «115» που σημειώθηκε κόντρα στην ΑΕΚ.

Στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου, ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος είχε επιφορτιστεί το καθήκον της δημιουργίας, είχε βάλει ως στόχο να… ταϊσει τον Ζακ Όγκαστ και ο νεαρός σέντερ έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Αμερικανό αλλά και τους συμπαίκτες του, φτάνοντας τους 13 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να απέχει στα μισά του τετάρτου δεκαλέπτου 11 πόντους από το ματς με την ΑΕΚ και 16 από το πρώτο ματς με το Λαύριο στο ΟΑΚΑ (48-104, 35′). Στη συνέχεια, οι ρυθμοί έπεσαν και το τελικό σκορ ήταν 111-57 υπέρ του τριφυλλιού, με τους Τζέιμς – Παππά στους 15 πόντους, τον Όγκαστ στους 13, τον Σίνγκλετον στους 12 και τους Γκιστ – Θανάση με 10.

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 26-59, 42-87, 57-111

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE