Ο ΠΑΟΚ πήρε το κύπελλο, η ΑΕΚ το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Το δράμα, όσων αγαπούν αυτή την ομάδα συνεχίζεται, αφού σβήνει και δεν φαίνεται κανείς να βιάζεται για να σώσει το καράβι.

Καλά από τον Αλαφούζο δεν περιμένουμε κάτι. Απέτυχε πλήρως, έφθασε την ομάδα ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό και δεν φαίνεται, ότι ο Παναθηναϊκός θα την γλιτώσει του χρόνου αν συνεχίσει να διοικεί αυτός, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Τον Ουζουνίδη, τον προπονητή, που κράτησε όρθια την ομάδα, τον ώθησε στην έξοδο, διότι είχε το…ελάττωμα να είναι πολύ καλός στην δουλειά του και… αληθινός. Τους παίκτες τους έχει ακόμα απλήρωτους. Τι σημαίνει αυτό;

Όποιος θέλει κάνει προσφυγή αύριο και μένει ελεύθερος. Και αν γίνουν προσφυγές από αρκετούς παίκτες, τότε δεν θα μπορούν να αντικατασταθούν, αφού με τις τιμωρίες που θα ισχύσουν για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια, μπορεί να γίνει μόνο μία προσθήκη παίκτη άνω των 23 ετών. Δηλαδή θα πας με νέους παίκτες και την U20, οπότε τη νέα περίοδο θα δώσεις μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού! Ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του το λένε αυτό στα ίσα, χωρίς να τους απασχολεί το μέγεθος του Παναθηναϊκού, με μπάτζετ 2 εκ. ευρώ και όπου βγάλει και με αργούς ρυθμούς. Ελεύθεροι οι παίκτες; Ας μείνουν. Σου λένε, «θα βάλουμε τα παιδιά από την Ακαδημία». Τα ακούς και τρελαίνεσαι και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Την ίδια στιγμή, με ανάλογη… κάψα για την ομάδα ο Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ δεν έχει αρχίσει ακόμη τον οικονομικό έλεγχο. Με το πάσο τους και αυτοί στην Pan Asia. Έχουν περάσει τόσες ημέρες από τις χειραψίες με τον Αλαφούζο και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα που να μας δείχνει ότι ο Πάιροτζ θα μπει στην ομάδα. Καμία προσπάθεια, έστω και την τελευταία στιγμή να πληρωθούν οι υποχρεώσεις, μήπως πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός. Ο Αλαφούζος λειτουργεί σαν να μην υπάρχει Παιρότζ στην επόμενη ημέρα και συμφωνεί με τεχνικό διευθυντή δικής του επιλογής (Νταμπίζα).

Το πρώτο και κύριο ζήτημα, που είναι να μείνει το ρόστερ ως έχει, για να μην παίξει τη νέα περίοδο ο Παναθηναϊκός μόνο με πιτσιρικάδες, δεν έχει γίνει. Αν φύγουν οι πιο ποιοτικοί παίκτες αυτής της ομάδας, όπως ο Λουτσιάνο, ο Μουνιέ, ο Ινσούα, ο Γιόχανσον, συν την επιστροφή των Κάτσε, Μυστακίδη στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει γυρισμός για την περίοδο, που έρχεται…

Οι πληρωμές των παικτών έχουν καταντήσει ανέκδοτο. Από Τρίτη σε Παρασκευή και από Παρασκευή σε Τρίτη πάνε. Η υπομονή όλων τελειώνει και οι προσφυγές έρχονται…. Το αν μετά τις προσφυγές έρθει και ο Παιρότζ, ο χρόνος θα το δείξει. Το γεγονός, όμως, ότι ο Αλαφούζος αρχικά συμφώνησε και μετά αρνήθηκε πρόταση του Γιαννακόπουλου να τρέξει ο ίδιος την ομάδα την φετινή χρονιά (βάζοντας 4 εκ. ευρώ και το 70% των εσόδων στο μπάτζετ και το 30% στα χρέη) και αν πέσουν οι υπογραφές για το Athens Alive, να πάρει και τις μετοχές, προκαλεί μεγάλη εντύπωση.

Ο Γιαννακόπουλος έλεγχο δεν χρειαζόταν να κάνει, διότι έχει κάνει ήδη και εκτός των άλλων μιλάμε για μία οικογένεια, που έχει προσφέρει τα περισσότερα στον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια. Η συσπείρωση του κόσμου σε περίπτωση, που έμπαινε μπροστά ο Δημήτρης θα ήταν τέτοια, που θα αύξανε πολύ και τα έσοδα. Αντί, λοιπόν,  ο Αλαφούζος να δώσει άμεσα την ομάδα στον Γιαννακόπουλο για να την τρέξει, περιμένει μέχρι τις 15-20 Ιουνίου για να μάθει αν μπει ο Πάιροτζ με τον κίνδυνο μέχρι τότε να μην υπάρχει Παναθηναϊκός.

*Για το γεγονός, ότι η ΠΑΕ δεν έβγαλε επισήμως ούτε ένα ευχαριστώ προς τον Μαρίνο Ουζουνίδη και το team του για την τεράστια προσφορά τους δεν έχω να πω πολλά, παρά μόνο ένα. Όταν του έχουν κάνει τόσο πόλεμο μέσα στην χρονιά, περιμένουμε να τον ευχαριστήσουν; Πιο πιθανό βλέπω να βγάζουν καμία ανακοίνωση, που να ευχαριστούν τον Μαρίνο, όχι όμως για την προσφορά του, αλλά γιατί τους άδειασε την γωνιά. Η λέξη ντροπή είναι πολύ μικρή για να χαρακτηρίσει αυτούς που διοικούν τον σύλλογο.