ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ 96-65

Πρώτο βήμα με… μάτι που γυαλίζει!

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, «καθάρισε» από νωρίς το ματς, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στο +48 (78-30, 27') για να επικρατήσει εν τέλει με 96-65 του Κολοσσού στο ΟΑΚΑ. Πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, με τη βοήθεια του Παππά, του Ρίβερς και του Λεκαβίτσιους.

Πρώτο βήμα με... μάτι που γυαλίζει!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στα πλέι οφ έχοντας προίκα τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την ΑΕΚ και το Λαύριο κι αν σε πρώτη φάση έδειξε πως ψαχνόταν επιθετικά (12-9), η βοήθεια του Λοτζέσκι και του Παππά έδωσαν την απαραίτητη ώθηση ώστε το +3 να γίνει +12 στο πρώτο δεκάλεπτο (24-12, 10′). Οι πράσινοι πρόσεχαν στην άμυνά τους και δίχως να κοπιάσουν ιδιαίτερα εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες χτίζοντας από νωρίς διψήφιο προβάδισμα.

Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τη διαφορά πως ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ούτε σε τυπικό επίπεδο. Όσο οι Ροδίτες έμειναν κολλημένοι στους δύο πόντους ενεργητικό (για τέσσερα λεπτά), ο Παναθηναϊκός έβρισκε τρόπο να αυξήσει το προβάδισμά του, παρά τα αβίαστα λάθη που έγιναν σε ορισμένες επιθέσεις. Ο Παππάς έδειχνε φορμαρισμένος, έκλεισε το ημίχρονο στους 13π., έχοντας στο πλάι του τον Σίνγκλετον, με το ταμπλό να γράφει 51-23 υπέρ του τριφυλλιού στην ανάπαυλα, δρομολογώντας ουσιαστικά τα πράγματα.

Από τη στιγμή που άρχισε να… γυαλίζει το «μάτι» του Παναθηναϊκού, τα πράγματα δεν είχαν γυρισμό για τον Κολοσσό, ο οποίος παρατηρούσε τις προσπάθειες του Παππά, του Σίνγκλετον, του Λεκαβίτσιους που ανέβηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και του Ρίβερς, δίχως να έχει απαντήσεις. Κάποια στιγμή, η ψαλίδα άνοιξε τόσο που η διαφορά έφτασε σχεδόν στους πενήντα πόντους, με τις σερί εύστοχες προσπάθειες του Ρίβερς (78-30), ωστόσο οι Ροδίτες έτρεξαν επιμέρους σερί 6-0 και έβαλαν μπάζερ μπίτερ τρίποντο πίσω από το κέντρο για να κλείσει η τρίτη περίοδος στο +41 (80-39).

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο τυπικός στόχος του τριφυλλιού θα μπορούσε να είναι το νέο «σπάσιμο» του «φράγματος» των 100 πόντων, κάτι που εν τέλει δεν έγινε, δίχως ωστόσο να λείπει το θέαμα και η ουσία, μέσω της οποίας ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση με εξαιρετικό Παππά (16π) και τους Ρίβερς – Λεκαβίτσιους να ακολουθούν (12π).

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 51-23, 80-39, 96-65

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ