ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ 96-65

Πρώτο βήμα με… μάτι που γυαλίζει!

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, «καθάρισε» από νωρίς το ματς, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στο +48 (78-30, 27') για να επικρατήσει εν τέλει με 96-65 του Κολοσσού στο ΟΑΚΑ. Πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, με τη βοήθεια του Παππά, του Ρίβερς και του Λεκαβίτσιους.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στα πλέι οφ έχοντας προίκα τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την ΑΕΚ και το Λαύριο κι αν σε πρώτη φάση έδειξε πως ψαχνόταν επιθετικά (12-9), η βοήθεια του Λοτζέσκι και του Παππά έδωσαν την απαραίτητη ώθηση ώστε το +3 να γίνει +12 στο πρώτο δεκάλεπτο (24-12, 10′). Οι πράσινοι πρόσεχαν στην άμυνά τους και δίχως να κοπιάσουν ιδιαίτερα εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες χτίζοντας από νωρίς διψήφιο προβάδισμα.

Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τη διαφορά πως ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ούτε σε τυπικό επίπεδο. Όσο οι Ροδίτες έμειναν κολλημένοι στους δύο πόντους ενεργητικό (για τέσσερα λεπτά), ο Παναθηναϊκός έβρισκε τρόπο να αυξήσει το προβάδισμά του, παρά τα αβίαστα λάθη που έγιναν σε ορισμένες επιθέσεις. Ο Παππάς έδειχνε φορμαρισμένος, έκλεισε το ημίχρονο στους 13π., έχοντας στο πλάι του τον Σίνγκλετον, με το ταμπλό να γράφει 51-23 υπέρ του τριφυλλιού στην ανάπαυλα, δρομολογώντας ουσιαστικά τα πράγματα.

Από τη στιγμή που άρχισε να… γυαλίζει το «μάτι» του Παναθηναϊκού, τα πράγματα δεν είχαν γυρισμό για τον Κολοσσό, ο οποίος παρατηρούσε τις προσπάθειες του Παππά, του Σίνγκλετον, του Λεκαβίτσιους που ανέβηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και του Ρίβερς, δίχως να έχει απαντήσεις. Κάποια στιγμή, η ψαλίδα άνοιξε τόσο που η διαφορά έφτασε σχεδόν στους πενήντα πόντους, με τις σερί εύστοχες προσπάθειες του Ρίβερς (78-30), ωστόσο οι Ροδίτες έτρεξαν επιμέρους σερί 6-0 και έβαλαν μπάζερ μπίτερ τρίποντο πίσω από το κέντρο για να κλείσει η τρίτη περίοδος στο +41 (80-39).

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο τυπικός στόχος του τριφυλλιού θα μπορούσε να είναι το νέο «σπάσιμο» του «φράγματος» των 100 πόντων, κάτι που εν τέλει δεν έγινε, δίχως ωστόσο να λείπει το θέαμα και η ουσία, μέσω της οποίας ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση με εξαιρετικό Παππά (16π) και τους Ρίβερς – Λεκαβίτσιους να ακολουθούν (12π).

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 51-23, 80-39, 96-65

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version