Η υπόθεση του Athens Alive συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο, παρά το γεγονός πως την ίδια περίοδο πραγματοποιείται οικονομικός έλεγχος από την πλευρά της Pan Asia στην πράσινη ΠΑΕ. Το consortium και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσπαθούν να κερδίσουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, θέτοντας μπροστά τις κρίσιμες επαφές με τους κυβερνώντες, ώστε να φανεί το κατά πόσο θα μπορέσει να προχωρήσει το πλάνο για την αναμόρφωση του ΟΑΚΑ, που φυσικά περιλαμβάνει και τον Παναθηναϊκό.

Εδώ και αρκετές ημέρες έχει προαναγγελθεί ότι το consortium θα καθίσει στο «τραπέζι» με την κυβέρνηση κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον εκπρόσωπο της Redstone, Μαρκ Αλεξάντερ, να παρευρίσκονται πιθανότατα στην συνάντηση. Παράλληλα, πιθανή είναι η συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ώστε να γίνει αντιληπτή η πρόθεση της κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο παραχώρησης του ΟΑΚΑ, αν δηλαδή θα γίνει εξ ολοκλήρου και όχι σε «κομμάτια».

Οι δύο πλευρές αναμένεται να ρίξουν στο «τραπέζι» όλα τα θέματα που αφορούν το πρότζεκτ, όσον αφορά τον τρόπο για την εφαρμογή του και συνάμα τη νομική θωράκισή του από οτιδήποτε προσπαθήσει να σταθεί εμπόδιο. Η εν λόγω συνάντηση μάλιστα φέρεται να έχει προετοιμαστεί καταλλήλως από την «ομάδα εργασίας» που ασχολείται με το Athens Alive.