ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουσιαστικός Παναθηναϊκός, «καθάρισε» την πρόκριση στη Ρόδο

Ο Παναθηναϊκός βρήκε αντίσταση για ένα ημίχρονο (39-42) αλλά ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο αρκούσε ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στη Ρόδο (87-69). Πρόκριση στην ημιτελική φάση για το τριφύλλι που είχε σε καλή μέρα τους Σίνγκλετον (14π), Παππά (11π) και Καλάθη (8 ασίστ).

Ουσιαστικός Παναθηναϊκός, «καθάρισε» την πρόκριση στη Ρόδο

Η καλή άμυνα των πρώτων λεπτών και το σερί του Νίκου Παππά (7π στο πρώτο δεκάλεπτο) προδίκαζαν… άνετες καταστάσεις στη Ρόδο, με τον Παναθηναϊκό να μην είναι το ίδιο εντυπωσιακός όπως στα τρία τελευταία ματς, αλλά να βγάζει τις φάσεις που ήθελε, φτάνοντας μέχρι το +10 (7-17), προτού απαντήσει ο Κολοσσός με τον «ζεστό» Μπρέι. Με εκείνον μπροστάρη, οι Ροδίτες «έτρεξαν» επί μέρους 9-3 και έκλεισαν το δεκάλεπτο σε διαφορά δύο σουτ από την ομάδα του Πασκουάλ (16-20).

Στη θέση του Καλάθη πέρασε ο Λεκαβίτσιους και σε εκείνη του Παππά ο Μάικ Τζέιμς. Ο μεν πρώτος δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Νικ στις ασίστ (5 στο πρώτο ημίχρονο), όμως έκανε τη βασική δουλειά του με σχετική άνεση. Ο μεν δεύτερος σκόραρε με κάθε τρόπο εκμεταλλευόμενος τις καταστάσεις 1 vs 1, φτάνοντας γρήγορα τους 9π. και στην κορυφή των «πράσινων» σκόρερ στο πρώτο ημίχρονο. Όμως ο Μπρέι, συνεπικουρούμενος με τον Γεωργαλλή, έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε η ομάδα τους να μείνει στο ματς, κάτι που εν τέλει κατάφεραν (39-42, 20′).

Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν όσο μπορούσαν, ωστόσο τα πράγματα δρομολογήθηκαν με σαφήνεια στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν στο παρκέ βρέθηκε ο άξονας Καλάθη – Παππά και Σίνγκλετον. Ο μεν Νικ έφτασε στο 30ο λεπτό να μετρά 8 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ο δε Παππάς έκανε τους πόντους του 11, όπως και ο Σίνγκλετον, την ίδια ώρα που στην άμυνα τα κλεψίματα έδιναν την απαραίτητη ώθηση, ώστε το 44-48 να μετατραπεί σε 44-64. Το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού βρήκε προσωρινή απάντηση από τους Ροδίτες, οι οποίοι απλά μείωσαν τη διαφορά στους 15 πόντους (52-67).

Η υπόθεση νίκη είχε εν πολλοίς κριθεί, με τον Παναθηναϊκό να μην αφήνει τους γηπεδούχους να πάρουν περαιτέρω ανάσες, παγιώνοντας μια διαφορά κοντά στους 20 πόντους, με τον Μήτογλου να αναλαμβάνει δράση, καθαρίζοντας τις φάσεις στο πεδίο δράσης του (60-80, 38′). Την ίδια ώρα, ο Μπρέι έκανε μια τελευταία προσπάθεια ώστε να φέρει πιο κοντά τον Κολοσσό δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα, με το τριφύλλι να επικρατεί εν τέλει με 69-87 κάνοντας το 2-0 στη σειρά και παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 39-42, 52-67, 69-87

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE