Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας νέα τοποθέτηση στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 103.3, μιλώντας για τα «καυτά» θέματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό αλλά και για το ζήτημα με τις πιέσεις που δέχονται τα μέλη του Δ.Σ του ΟΑΚΑ ώστε να υπογράψουν διετή σύμβαση με την ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε τα εξής για το θέμα:

«Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν πιέσεις κάτω από καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ υποχρεώθηκε να υπογράψει μια σύμβαση διετούς διάρκειας με την ΑΕΚ. Διερωτώμαι εγώ, όταν υπάρχει διαβούλευση και συζητήσεις για να δοθεί ένα ακίνητο του ελληνικού δημοσίου, πως πηγαίνει και υπογράφεται μια τέτοια σύμβαση. Δεν φτάνει τα χρέη που γλίτωσε όταν έπεσε στη Γ’ Εθνική; Πρέπει να υποθηκεύσουμε το μέλλον ενός ακινήτου; Παλιά όλα τα έπαιρνε ο Ολυμπιακός, τώρα δηλαδή θα τα παίρνει η ΑΕΚ.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πληρώνει 660.000 ευρώ για τα λειτουργικά του κλειστού, η ΠΑΕ ΑΕΚ πληρώνει 273.000 ευρώ για τα λειτουργικά για το ανοιχτό. Μετά αναρωτιόμαστε πως γίνεται να έχει χρέη και ζημιές το ΟΑΚΑ. Αρκετά δόθηκαν στην ΑΕΚ ως δώρο! Δεν γίνεται υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας να δίνονται τέτοιες συμβάσεις.

Το ξέρετε ότι η ΚΑΕ ΑΕΚ έχει καταθέσει πρόταση για το ποδηλατοδρόμιο; Καταγγέλλω ότι υπάρχουν ολόιδιες σελίδες για το ποδηλατοδρόμιο, με αυτές που έχουμε εμείς για το Athens Alive. Είναι εξόφθαλμα όλα αυτά. Είμαι εδώ για να κάνω μια επένδυση μαζί με τους συνεταίρους μου πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Πίσω από την πλάτη μας και κάτω από το τραπέζι λοιπόν, γίνονται συμφωνίες που υποθηκεύουν το μέλλον του ελληνικού δημοσίου. Ελπίζω ότι το σύνολο των Μέσων θα το ψάξουν. Τόσο πολιτικά για τα κέρδη του δημοσίου, όσο και αθλητικά για όσα γίνονται με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Αν στη “Διαύγεια” βγει ότι η σύμβαση της ΠΑΕ ΑΕΚ με το ΟΑΚΑ είναι στις 273.000 ευρώ, σας λέω ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα πάψει να σέβεται τη δική της σύμβαση με το ΟΑΚΑ. Δεν θα είμαστε εμείς οι μαλάκες της ιστορίας…

Αφού της χαρίστηκαν όλα τα χρέη όταν έπεσε στη Γ’ Εθνική, όταν βγήκε ένα κονδύλι για 20.000.000 ευρώ για το γήπεδό της, ψάχνει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Δεν γίνεται μια μεγάλη ομάδα, που πήρε το πρωτάθλημα, να προσπαθεί να βάλει εμπόδια για το ΟΑΚΑ. Για να γλιτώσει μερικές χιλιάδες ευρώ… Μακάρι όλα αυτά να μην είναι αλήθεια και να μην έχει υπογραφεί καμία σύμβαση. Θα βγω και θα ζητήσω συγγνώμη αν δεν είναι έτσι. Οι πληροφορίες που έχω από πολλές πλευρές είναι ότι η σύμβαση υπογράφηκε.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε και για το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα λόγω έκτακτου υπουργικού συμβουλίου για το θέμα των Σκοπίων:

«Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του πρωθυπουργού, μου ζητήθηκε να μη γίνει σήμερα το ραντεβού, αλλά τις επόμενες ημέρες. Αν όχι αύριο, τότε μεθαύριο.

Η διαδικασία του Athens Alive είναι κάτι που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο, όλο αυτό το κάναμε κάτω από άκρα μυστικότητα. Δεν θέλαμε να βγούμε στον αέρα. Ξεκινήσαμε με τον πρωθυπουργό, ο οποίος μας έδωσε μια ομάδα εργασίας για να αρχίσουμε. Είδαμε ότι δεν μπορούσε να πάει ο συντελεστής δόμησης στο 0.8, που ήταν απαραίτητο για να προχωρήσει. Περιμένουμε να ακούσουμε την απάντηση της πολιτείας.

Μέχρι σήμερα, με την πάρα πολύ καλή διάθεση του πρωθυπουργού, όλα έχουν γίνει σωστά. Όλα όσα έχουν γίνει πάνω στο τραπέζι είναι σωστά. Είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά γίνονται εν αγνοία του. Θα πρέπει όλα να βγουν στον αέρα και να τα μάθουμε όλοι και να δούμε αν υπάρχουν άνθρωποι που είναι πολέμιοι του πρότζεκτ. Καταλαβαίνουμε όλοι ποιοι έχουν οφέλη να υπογραφεί μια σύμβαση πριν από τη συμφωνία με το κονσόρτσιουμ.

Θα πάω στο ραντεβού με τον πρωθυπουργό με τη διάθεση ότι αυτή η επένδυση είναι καλή για τον τόπο. Ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσει. Είναι για το καλό όλων αυτό. Είναι μια πολύ μεγάλη επιχειρηματική πρωτοβουλία για το κομμάτι της ανάπτυξης, που τόσο κυνηγάει η χώρα».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS