Το συμβούλιο της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου έγινε παρουσία και της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA. Η εισήγηση που έκανε η Super League για να καταργηθεί η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια έγινε δεκτή, με τις προβλεπόμενες συνέπειες.

Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός, όπως και άλλες ομάδες, θα αρχίσει το πρωτάθλημα με -6, αλλά και με τους γνωστούς περιορισμούς.

Οι “πράσινοι” θα μπορούν να αποκτήσουν όσους Ελληνες θέλουν κάτω των 23 ετών, ενώ κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν μόνο έναν ποδοσφαιριστή άνων των 23 χρόνων, ανεξαρτήτου εθνικότητας. Τον Ιανουάριο, ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να κάνει δικό του μόνο έναν Ελληνα άνω των 23 και φυσικά κανένα ξένο. Επίσης, θα μπορεί να κάνει μόνο δυο ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23. Αυτές οι ανανεώσεις θα μπορούν να γίνουν ή το καλοκαίρι ή τον Γενάρη.

Ταυτόχρονα, στις μεταγραφές απαγορεύεται να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ οι αποδοχές των ποδοσφαιριστών. Επίσης, απαγορεύεται να δίνονται χρήματα σε άλλη ομάδα για αγορά παίκτη.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS