Μετά τη συνάντηση που είχε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον Αλέξη Τσίπρα, το κλίμα για το Athens Alive ήταν θετικό. Από την πλευρά του κονσόρτιουμ έγινε μια νέα πρόταση με ένα νέο αναθεωρημένο πλάνο, το οποίο περιελάμβανε μείωση του συντελεστή δόμησης κατά 50%. Δηλαδή, από το 1,2 στο 0,6. Αυτό έχει προταθεί στην κυβέρνηση από το Athens Alive.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται να είναι θετικός σε αυτό και σύμφωνα με την εφημερίδα livesport το εξετάζει πολύ σοβαρά. Ωστόσο στη μέση υπάρχει το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο και θα πρέπει να εγκρίνει τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Από την κυβέρνηση θέλουν να δουλέψουν το όλο θέμα νομικά, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με το ΣτΕ και σε περίπτωση που αρχίσουν τα έργα να μη σταματήσουν, όπως είχε γίνει και με τον Βοτανικό.

Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση από την κυβέρνηση. Πάντως, οι άνθρωποι του Γιαννακόπουλου περιμένουν, εκτός των άλλων, και τις όποιες εξελίξεις με τον Παϊρότζ, καθώς βλέπουν μια αρνητική στάση από τον Γιάννη Αλαφούζο να δώσει την ΠΑΕ στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ.