ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 92-79

Έδειξε τον δρόμο ο Νικ, πρώτο βήμα για το τριφύλλι!

Ο Καλάθης είχε κέφια (17π - 12ρ, 6ασ.), οι Τζέιμς και Σίνγκλετον τον ακολούθησαν (17 και 13π), η άμυνα λειτούργησε αρκετά καλά εκεί που χρειάστηκε και ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του ΠΑΟΚ (92-79) κάνοντας το 1-0 στη σειρά.

Έδειξε τον δρόμο ο Νικ, πρώτο βήμα για το τριφύλλι!

Ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε εντολή να κοπεί από την αρχή, κάθε προσπάθεια δημιουργίας φάσεων από πλευράς ΠΑΟΚ. Η πράσινη άμυνα απλώθηκε στα 3/4 του παρκέ και τα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως, καθώς το τριφύλλι έκλεψε μπάλες, έφυγε στον αιφνιδιασμό, αλλά πλην του ορεξάτου Σίνγκλετον, οι βιαστικές επιλογές δεν άφησαν τη διαφορά να ξεφύγει. Το 18-8 του έκτου λεπτού, έγινε 20-15 (σκορ δεκαλέπτου), με τον «πράσινο» Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (7π στο 10′) να κερδίζει μάχες και χειροκρότημα από την πράσινη εξέδρα, φέρνοντας τον ΠΑΟΚ σε απόσταση πέντε πόντων (20-15).

Η βιασύνη και η αναζήτηση του πολύπλοκου από πλευράς Παναθηναϊκού σταμάτησε σταδιακά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Μάικ Τζέιμς είδε ότι τα σουτ του έβγαιναν και με το παραπάνω (10π στο ημίχρονο), ο Ίαν Βουγιούκας αποτέλεσε τη σταθερά στη ρακέτα, παίζοντας μέχρι και τον ρόλο του… ψηλού πλέι μέικερ, φτιάχνοντας φάσεις για τους υπόλοιπους. Με τις δύο σταθερές σε κέφια, το «τριφύλλι» πάτησε για τα καλά το γκάζι, μετατρέποντας το 20-15 σε 35-17. Η άμυνα παρέμενε αποτελεσματική, ο Καλάθης όδευε προς ακόμη ένα εγχώριο double double (9π – 7ρ – 4ασ στο ημίχρονο) και ο Παναθηναϊκός έβαζε στέρεα θεμέλια νίκης από τα μισά της διαδρομής (51-31).

Σε γενικές γραμμές, το τριφύλλι ήθελε να εκμεταλλευτεί κάθε κατάσταση που μπορούσε να του προκύψει στο παιχνίδι, έχοντας κατά νου και τους τελικούς. Είτε σε σετ επίθεση, είτε σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, τα πράγματα πήγαιναν αρκετά καλά, με τον Καλάθη να οριστικοποιεί το double double και να βάζει πλώρη για τη δική του 20άρα σε μια εξαιρετική βραδιά για εκείνον (64-40, 26′), με τον Σίνγκλετον να υπογράφει με υπέροχο τρόπο (step back τρίποντο) την τρίτη περίοδο στο 72-50.

Η τελευταία περίοδος κύλησε… ήσυχα, με τον Θανάση να προσφέρει θέαμα και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς, κάτι που εν μέρει κατάφερε με τους συνεχόμενους πόντους του Χρυσικόπουλου, με την «ψαλίδα» να παγιώνεται κοντά στους 15 πόντους. Ωστόσο, η ουσία ήταν πως οι «πράσινοι» είχαν από ώρα εξασφαλίσει αυτό που ήθελαν, κάνοντας το 1-0 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 51-31, 72-50, 92-79

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE