Το τμήμα βόλεϊ Γυναικών ήταν ένα από εκείνα που «πλήρωσαν» την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στον Ερασιτέχνη, αδυνατώντας να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί.

Προ ολίγων ημερών υπήρξε δημοσίευμα που τόνιζε πως οι «πράσινοι» δεν θα μπορέσουν να κατεβάσουν ομάδα ούτε τη σεζόν που έρχεται, με τον Ερασιτέχνη να βγαίνει μπροστά και να διαψεύδει τις όποιες φήμες.

«Σε απάντηση δημοσιεύματος ιστοσελίδας που διαδίδει ανυπόστατες φήμες και δημιουργεί κλίμα ανησυχίας σχετικά με το τμήμα Βόλεϊ Γυναικών του Συλλόγου για την ερχόμενη σεζόν, η Διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. επιθυμεί να ενημερώσει ότι η διαδικασία στελέχωσης της ομάδας και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Pre League συνεχίζεται κανονικά και ο Παναθηναϊκός σχεδιάζει προσεκτικά τα επόμενα του βήματα».

Αυτά ανέφερε η παρέμβαση του Ερασιτέχνη, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τις προθέσεις απάντων για την στελέχωση της ομάδας στην Pre League (δεύτερη κατηγορία) με σκοπό την άμεση επιστροφή στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού βόλεϊ, εκεί όπου δικαιωματικά ανήκει καθώς πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ελλάδα.

Εξάλλου, η διαφαινόμενη είσοδος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη, θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την αλλαγή σελίδας στη «μάνα του λόχου», γεγονός που θα επηρεάσει άκρως θετικά και το τμήμα βόλεϊ γυναικών.