ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Οι πέντε «πρώην» που κατέληξαν… τροπαιούχοι (vids)

Τη σεζόν 2016/17 ήταν αναντικατάστατα μέλη, είτε υπολογίσιμες δυνάμεις στο «πράσινο» ροτέισον. Μία χρονιά αργότερα, οι πέντε τους πανηγύρισαν ισάριθμα τρόπαια, έχοντας διασκορπιστεί στα... τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Οι τέσσερις φευγάτοι του καλοκαιριού κι ο ένας του χειμώνα που κατέληξαν τροπαιούχοι.

Οι πέντε «πρώην» που κατέληξαν... τροπαιούχοι (vids)

Από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό. Η δυσχερής οικονομική κατάσταση του συλλόγου οδήγησε αρκετά από τα βασικά «γρανάζια» της σεζόν 2016-17 στο να αναζητήσουν την τύχη τους σε… άλλες πολιτείες.

Η λίστα των αποχωρήσεων άρχισε να «γράφεται» από το καλοκαίρι του 17 και γέμιζε σταδιακά, περιλαμβάνοντας ονόματα όπως οι: Μπεργκ, Ζέκα, Εμποκού, Λέτο, Γουακάσο, Κλωναρίδης, Στιλ, Τελάντερ, Μέστο, Μπουμάλ, Παναγιώτης Βλαχοδήμος, Ατζαγκούν, Χουχούμης, Ρινάλντι, Κοτσόλης, Βέμερ, Γιαννακόπουλος και Μαρινάκης, με τους Τσάβες, Σιλά, Κουτρουμπή, Χίλιεμαρκ ν’ ακολουθούν…

Μέσα σε αυτό το σκηνικό του «ράβε-ξήλωνε», με κυρίαρχο στοιχείο το δεύτερο σκέλος του γνωμικού, υπήρξαν πέντε ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν σημαντικό ρόλο στο ρόστερ της σεζόν 2016-17, στη συνέχεια αποχώρησαν (οι τέσσερις στις αρχές και ο ένας στα μέσα της σεζόν) και κατάφεραν να πανηγυρίσουν τρόπαια με τις νέες τους ομάδες, είτε βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της ενδεκάδας, είτε στον πάγκο.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.174 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η λίστα έχει στην κορυφή τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πήγε στα Εμιράτα, για λογαριασμό της Άλ Αΐν, σημείωσε ένα… τσουβάλι γκολ (36 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις) και έγινε… Εμίρης, κατακτώντας το νταμπλ στα ΗΑΕ, με απολογισμό 25 τερμάτων και 11 ασίστ σε 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Η Άλ Αΐν τερμάτισε στην πρώτη θέση με 53 βαθμούς, ενώ στον τελικό Κυπέλλου με την Άλ Ουάσλ (2-1), ο 31χρονος Σουηδός φορ σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Στη συνέχεια, ακολουθούν οι Πολ Εμποκού και Γιώργος Κουτρουμπής. Αμφότεροι, κατέληξαν από τον Παναθηναϊκό στη Σταντάρ Λιέγης, με τον Κονγκολέζο να ανοίγει τον δρόμο, όταν έληξε ο δανεισμός του στο τριφύλλι και μετέβη από την ιταλική Κίεβο στο Βέλγιο. Έπειτα, ακολούθησε ο Γιώργος Κουτρουμπής που έσπασε το συμβόλαιό του τον Δεκέμβρη του 2017 και στη συνέχεια (Ιανουάριος) υπέγραψε στη Σταντάρ. Οι δύο πρώην συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό συμπορεύτηκαν και φέτος, καταλήγοντας να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του βελγικού Κυπέλλου, επικρατώντας της Γκενκ του Καρέλη στον τελικό με 1-0.

https://www.youtube.com/watch?v=yMNnsg7OZ64

Η τελευταία προσθήκη στη λίστα των τροπαιούχων ήταν ο Ράσμους Τελάντερ. Ο Δανός αμυντικός, ο οποίος αποχώρησε από τον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι, βρήκε «στέγη» στην Ελβετία και τη Ζυρίχη, με τη μεταγραφή του ν’ ανακοινώνεται στα μέσα Αυγούστου. Εδώ και λίγες ώρες, ο πρώην πράσινος αμυντικός είναι και επισήμως Κυπελλούχος Ελβετίας, καθώς η ομάδα του επικράτησε στον τελικό με 2-1 των Γιουνγκ Μπόις, με τον ίδιο να αγωνίζεται ως βασικός. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα του στην Ελβετία, σηκώνοντας το Κύπελλο προτού μαζέψει τις βαλίτσες του για την Ολλανδία και τη Φίτεσε. Φέτος είχε 26 συμμετοχές.

https://www.dailymotion.com/video/x6kg6rv

Στο τέλος της τρέχουσας σεζόν πανηγύρισε και ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τη χρυσή τομή με τη Λανς, χάνοντας τον παίκτη, ο οποίος κατέληξε στην ΑΕΚ. Η «Ένωση» στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος για τη σεζόν 2017-18, με τον Κλωναρίδη να είναι μέλος της ομάδας, δίχως ωστόσο να έχει βρει θέση στο βασικό σχήμα. Ο «Κλώνα» μέτρησε φέτος 24 συμμετοχές με την ΑΕΚ, με τις 12 να είναι στο πρωτάθλημα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.