ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 72-88

Πήρε τη… σκούπα ο Καλάθης!

Ο Παναθηναϊκός άργησε να βρει τα πατήματά του στην Πυλαία, αλλά με -μια ακόμη φέτος- ηγετική εμφάνιση του Καλάθη (27π - 9ασ) και τους Παππά - Λεκαβίτσιους (13 - 12π) ν' ακολουθούν, επικράτησε 88-72 του ΠΑΟΚ, πηγαίνοντας αήττητος στους τελικούς της Basket League.

Πήρε τη... σκούπα ο Καλάθης!

Στα πρώτα 8.5 λεπτά, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τον… Καλάθη. Ο 29χρονος γκαρντ των «πρασίνων» ήταν για το εν λόγω διάστημα ο μόνος παίκτης ο οποίος μπορούσε να «τρυπήσει» το καλάθι των γηπεδούχων, σημειώνοντας όλους τους πόντους του Παναθηναϊκού μέχρι το 8′ (16-10), την ώρα που οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν το «χέρι» τους. Οι γηπεδούχοι, έχοντας περισσότερες λύσεις στην επίθεση και με… δόγμα τις παγίδες στην άμυνα (κυρίως στον Ίαν Βουγιούκα), μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα μετά το αρχικό 5-4 υπέρ του «τριφυλλιού» κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +8 (22-14).

Ο Πασκουάλ δοκίμασε αρκετές αλχημείες, αλλά δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στη θέση «3», με τον Λοτζέσκι διστακτικό και τον Ρίβερς «κρύο» στην επίθεση (δύο σουτ αίρμπολ). Εν τέλει, εκείνος που παρουσιάστηκε πιο έτοιμος απ’ όλους ήταν ο Λεκαβίτσιους. Ο Λιθουανός πέτυχε 12 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, «έστρωσε» άλλους επτά για τον Γκιστ, αλλά όποτε ο Παναθηναϊκός πλησίαζε στο σκορ, οι γηπεδούχοι έβρισκαν απαντήσεις, τρέχοντας μικρά σερί. Τα σερί αυτά τους επέτρεψαν να κλείσουν το ημίχρονο στο +6 (43-37) και τον Παναθηναϊκό να… ψάχνεται, έχοντας 7/15 βολές, 4/14 τρίποντα και τρία λάθη περισσότερα από τον ΠΑΟΚ (9).

Ήταν φανερό ότι έπρεπε να αλλάξουν ορισμένα θεμελιώδη προβλήματα σε άμυνα και επίθεση ώστε οι «πράσινοι» να βρουν τη «χρυσή τομή» και να τρέξουν ένα σερί που θα τους επέτρεπε να πάρουν «ανάσα» σε ένα ματς μέτριο σε ποιότητα, αλλά άκρως ενδιαφέρον σε εξέλιξη. Ο Καλάθης συνέχιζε να είναι ηγετικός, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στους 21 πόντους (συν 4 ασίστ), με τον Λεκαβίτσιους να παραμένει δεύτερος «πόλος» στην επίθεση και τον Γκιστ να τελειώνει τις φάσεις. Όταν η άμυνα έγινε πιο επιθετική, το 43-37 του ημιχρόνου έγινε 48-56 με το τρίποντο του Παππά και παρά το επιμέρους 5-0 του ΠΑΟΚ, το τρίποντο του Θανάση έδωσε «αέρα» δύο σουτ στο τριφύλλι (53-59).

Tα πράγματα δεν άλλαξαν στο τελευταίο -και πιο κρίσιμο- κομμάτι του ματς. Ο Καλάθης συνέχιζε τα… δικά του στην επίθεση, σε ένα οργιαστικό βράδυ, έχοντας σταδιακά στο πλευρό του περισσότερα στηρίγματα στην επίθεση, πέραν του Λεκαβίτσιους. Ο Γκιστ έκανε «πάρτι» στη ρακέτα, ο Παππάς έκανε… διαγωνισμό τριπόντου στα μισά του δεκαλέπτου, με τη διαφορά να φτάνει έως το +14 (66-80) και το παιχνίδι να… καθαρίζει, έστω και σχετικά αργά, καθώς ως τότε, ο ανταγωνιστικός ΠΑΟΚ και ο… μουδιασμένος Παναθηναϊκός, έκαναν το ματς ανταγωνιστικό, προτού η διαφορά ξεφύγει (72-88)

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 43-37, 53-59, 72-88

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ