ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το 76% της έδρας και τα ρεκόρ των Πασκουάλ – Γκιστ

Η στατιστική «ματιά» των «αιώνιων» τελικών και τα -ατομικά και ομαδικά- ρεκόρ που οδεύουν στο να βαφτούν πράσινα.

Το 76% της έδρας και τα ρεκόρ των Πασκουάλ - Γκιστ

Αναλυτικά το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για τους τελικούς μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού:

*Μόνο στις τρεις σειρές από τις 17 που προηγήθηκαν, σημειώθηκε “σκούπα”, δύο φορές από τον Παναθηναϊκό Superfoods το 2006 και το 2013 και μία από τον Ολυμπιακό το 2015.

*Εννιά φορές στους μεταξύ τους τελικούς, ο τίτλος κρίθηκε στον 5ο αγώνα. Το 3-2 είναι και το αποτέλεσμα που εμφανίζεται πιο συχνά ως τώρα στις σειρές τίτλου μεταξύ του Ολυμπιακού και τον Παναθηναϊκού. Πέντε φορές ο τίτλος κρίθηκε στο 3-1.

*Στους 74 αγώνες τελικής φάσης που έγιναν από το 1992 οι γηπεδούχοι νίκησαν 59 φορές και οι φιλοξενούμενοι 14.

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 23.704 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Το ρεκόρ περισσότερων πόντων στους “αιώνιους” τελικούς κρατάει από τον πρώτο αγώνα της σειράς του 1995 ο Εντι Τζόνσον που είχε σταματήσει στους 34. Η μεγαλύτερη επίδοση από την πλευρά του Παναθηναϊκού Superfoods είναι εκείνη του 4ου τελικού του 1996 όταν ο Νίκος Οικονόμου είχε σημειώσει 29 πόντους. Συνολικά στην ιστορία των τελικών των πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League…

*Σε σύνολο 107 αγώνων, οι γηπεδούχοι νίκησαν στους 85 (79,43%). 14 από τις 22 νίκες φιλοξενούμενων τις σημείωσε ο Παναθηναϊκός Superfoods, επτά ο Ολυμπιακός και μία η ΑΕΚ

*Στις 19 σειρές πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα της έδρας (76%).

*Από τις 25 σειρές τελικών στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, οι πέντε ολοκληρώθηκαν με “σκούπα”.

*Οι 12 από τις 25 κρίθηκαν σε 5ο τελικό. Στις 10 από αυτές νίκησαν οι γηπεδούχοι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

*Με δύο νίκες ο Παναθηναϊκός Superfoods θα φτάσει τις 1.300 στην ιστορία του από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64).

*Ο Κέι Σι Ρίβερς απέχει 14 πόντους από τους 500, αριθμό που έχουν φτάσει 25 ξένοι παίκτες στην ιστορία των “πράσινων”.

*Ο Νικ Καλάθης με τρία παιχνίδια θα φτάσει και με τέσσερα θα ξεπεράσει τον Νίκο Χατζηβρέττα για να γίνει ο 8ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού Superfoods. Έχει 201 και ο Θεσσαλονικιός γκαρντ σταμάτησε στα 204.

*Ο Τζέιμς Γκιστ θα φτάσει μέσα από τον 1ο τελικό και θα τον προσπεράσει μέσα από τον 2ο, τον Ζάρκο Πάσπαλι για να μπει στην πρώτη 10άδα των ξένων της Stoiximan.gr Basket League σε συμμετοχές. Έχει 159 ενώ ο βετεράνος άσος του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου και του Άρη είχε 160 μετά το 1992-93.

*Αν ο Παναθηναϊκός φτάσει στον τίτλο, ο Τσάβι Πασκουάλ με τις τρεις νίκες θα φτάσει τις 14 στα ελληνικά πλέι οφ και παράλληλα τους Σούμποτιτς και Πεδουλάκη στη 2η θέση της λίστας των “πράσινων” πίσω μόνο από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

*Ο Νίκος Παππάς είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε τέσσερα από τα πέντε ως τώρα παιχνίδια του Παναθηναϊκού Superfoods στα πλέι οφ. Έτσι από τους 9,95 πόντους της κανονικής περιόδου ανέβηκε στους 12,4 στα πλέι οφ σουτάροντας με 52,5% εντός παιδιάς (21/40).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.