ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Tο πλάνο τριετίας στον Παναθηναϊκό και οι καθαρές εξηγήσεις

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τη νέα εποχή στην οποία φαίνεται να μπαίνει το τριφύλλι με τον Παϊρότζ στο «τιμόνι», αλλά και για την υποχρέωση όλων απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του.

Tο πλάνο τριετίας στον Παναθηναϊκό και οι καθαρές εξηγήσεις

Πλέον, μπορούμε να το λέμε με μια σχετική σιγουριά. Ο Παναθηναϊκός ανήκει ή καλύτερα θα ανήκει σε λίγες μέρες στον Παϊρότζ Πιεμπομγκσαντ και την PAN ASIA. Οι εξελίξεις έχουν τρέξει, προβλήματα στον οικονομικό και νομικό έλεγχο δεν φαίνεται να έχουν προκύψει, ο Γιάννης Αλαφούζος δηλώνει την αισιοδοξία – σιγουριά του και το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθούν όλα και με κάθε επισημότητα να παρουσιαστεί η νέα ηγεσία του Παναθηναϊκού και το πλάνο για το «αύριο» αυτού του τόσο ταλαιπωρημένου, μα και τόσο μεγάλου κλαμπ.

Μετά και τη συνάντηση που είχε ο Παϊρότζ και ο γιος του Πιτ με τον Νίκο Νταμπίζα (σ.σ. τη στιγμή που γράφεται το κείμενο αναμένεται το τελικό ραντεβού με τον Γιώργο Δώνη για την οριστική συμφωνία), έχει γίνει γνωστή, βάσει πληροφοριών, μια πρώτη εικόνα για το πώς θα κινηθεί από εδώ και στο εξής ο Παναθηναϊκός. Ενας Παναθηναϊκός που έχει την ατυχία, μετά και τις αστοχίες και τα εγκλήματα των διοικούντων, να είναι αναγκασμένος να προχωρήσει για φέτος με περιορισμό στις μεταγραφές, γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο της επόμενης διοίκησης, αλλά αυτό δεν αλλάζει.

Το πλάνο που έχει ο Ταϊλανδός και οι συνεργάτες του (σ.σ. τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει και η στελέχωση σε κάθε επίπεδο στην ΠΑΕ) αφορά τριετία. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Παϊρότζ, όπως είπε και χθες στον Νίκο Νταμπίζα, έχω ως στόχο τα εξής:

*Να ξανακάνει τον Παναθηναϊκό δυνατό και ικανό να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, αλλά και να παίξει ξανά στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ.

*Να μην υπάρχει καμία «πληγή», οικονομική και μη, από τα όσα λάθη έχουν γίνει μέχρι τώρα.

*Να δημιουργηθεί ένα brand το οποίο θα ισχυροποιήσει οικονομικά τον Παναθηναϊκό, φέρνοντας νέες πηγές εσόδων από την Ευρώπη, αλλά πολύ περισσότερο από την Ασία.

Για τη χρονιά που έρχεται δεν μπορούν να συμβούν πολλά, λόγω του περιορισμού στις μεταγραφές. Γι αυτό και ο μεγάλος στόχος είναι να αποκτηθεί ένας επιθετικός με μεταγραφή, ανεξαρτήτου ηλικίας και χρημάτων (θα είναι ακριβός) και από εκεί και πέρα να γίνει ένα πολύ μεγάλο ψάξιμο προκειμένου να αποκτηθούν οι καλύτεροι Έλληνες κάτω των 23ων ετών, οι οποίοι θα αποτελέσουν και τον κορμό ενόψει της συνέχειας. Κάποιοι απ’ αυτούς, μάλιστα, αν καταφέρουν να καθιερωθούν, θα αποτελέσουν τη βάση για τη μεθεπόμενη χρονιά, εκεί που οι «πράσινοι» θα μπορούν δίχως προβλήματα να ενισχυθούν μεταγραφικά με ποδοσφαιριστές μεγάλους και αντάξιους της δυναμικής και του ονόματος της ομάδας. Αυτό που θα περιμένουμε για φέτος θα είναι ένα δυνατό μπάσιμο στην ελληνική αγορά για νεαρούς ποδοσφαιριστές, με σκοπό η ομάδα στο μέτρο του δυνατού να γίνει πιο ισχυρή αγωνιστικά και να διεκδικήσει κάτι καλό. Τα υπόλοιπα από τη μεθεπόμενη χρονιά, που οι αντικειμενικές δυσκολίες θα είναι λιγότερες.

Όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να αναλυθούν με καθαρές εξηγήσεις στον κόσμο της ομάδας. Με όλα όσα έχει περάσει αυτός ο Σύλλογος και με τη χρονιά που έρχεται να μην είναι η ιδανική για να δούμε ξανά έναν Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή, είναι απαραίτητο η νέα ηγεσία να μιλήσει ανοικτά και ξεκάθαρα για το πλάνο, την επιμονή και την υπομονή που θα πρέπει να έχουν οι φίλαθλοι. Οι φίλοι του «τριφυλλιού» είναι από μια διαφορετική πάστα και αναμφίβολα με όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Θα πρέπει όλα να τους γίνουν γνωστά, δίχως περιστροφές. Με καθαρές εξηγήσεις και με ειλικρίνεια, η οποία θα εκτιμηθεί απ όλους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ