ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το δίδυμο που πρέπει να κάνει το απαραίτητο step-up

Στον πρώτο τελικό, οι δυο τους μέτρησαν 1/6 σουτ, δίχως να καταφέρουν να προσφέρουν τις απαραίτητες λύσεις που έψαχνε ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να βρει ρυθμό στην επίθεση.

Το δίδυμο που πρέπει να κάνει το απαραίτητο step-up

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου, μέχρι το τέλος, η εικόνα των «πρασίνων» ακολουθούσε φθίνουσα πορεία, δίνοντας πάτημα στον Ολυμπιακό να εκμεταλλευτεί αυτήν την κατάσταση και να περάσει νικηφόρα από την έδρα του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να βρουν τις λύσεις που θα εξασφάλιζαν τη διατήρησή τους σε θέση οδηγού, μετά το 29-19, το οποίο μετατράπηκε σε 75-65 υπέρ του Ολυμπιακού κι αν κάτι ξεχωρίζει από μια -συνολικά κακή βραδιά- είναι η αδυναμία εξεύρεσης λύσεων από τον πάγκο αλλά κυρίως από τη θέση «3».

Την Κυριακή, ο Ρίβερς και ο Λοτζέσκι δεν μπόρεσαν να συνδεθούν με το αντίπαλο καλάθι και να «ανοίξουν» την άμυνα των ερυθρολεύκων με μια στοιχειώδη αποτελεσματικότητα στην περιφέρεια. Ο Κέι Σι επιβεβαίωσε για άλλο ένα ματς το ότι βρίσκεται σε κακό «φεγγάρι», έχοντας απολογισμό 2 πόντων σε 10:04 συμμετοχής και 1/5 σουτ (1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα). Ο Λοτζέσκι έμεινε λιγότερη ώρα από τον Ρίβερς στο παρκέ (8:43) ωστόσο στο διάστημα αυτό πήρε μόλις ένα σουτ (0/1 τριπ), ενισχύοντας την προβληματική κατάσταση που υπήρχε, στον τομέα της επίθεσης.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 45.310 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον λόγο αυτόν, ο Πασκουάλ επέλεξε να κρατήσει περισσότερη ώρα τον Θανάση Αντετοκούνμπο (21:40) στο παρκέ, με τον 25χρονο φόργουορντ να τιμά και με το παραπάνω την επιλογή του Καταλανού, όσον αφορά τις επιδόσεις του στην άμυνα (3 ριμπάουντ, 2 κοψίματα, 1 κλέψιμο). Ο Θανάσης προσπάθησε να καλύψει τα κενά που υπήρχαν στην επίθεση, πήρε προσπάθειες (8 σουτ), αλλά ευστόχησε στη μια, (0/4 διπ, 1/4 τριπ), πράγμα ως ένα σημείο λογικό, διότι ο ίδιος δεν έχει τα χαρακτηριστικά του σουτέρ και το παιχνίδι του κινείται σε διαφορετική συνισταμένη.

Σε μια βραδιά που ο Παναθηναϊκός έκανε 61 προσπάθειες για σουτ και ευστόχησε στις 18 (13/32 δίποντα, 5/29 τρίποντα), φάνηκε -εκτός των άλλων- η έλλειψη λύσεων από τα «φτερά», καθώς το δίδυμο Ρίβερς – Λοτζέσκι δεν κατάφερε να συνεισφέρει, έχοντας (και οι δύο μαζί) 1/6 σουτ. Όπως γίνεται αντιληπτό, στα επόμενα παιχνίδια της σειράς, θα ήταν ευχής έργον εάν ένας εκ των δύο, ή και οι δύο έκαναν… step up στην αποδοτικότητά τους, πετυχαίνοντας καλάθια από μια νευραλγική -για τον Παναθηναϊκό- θέση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.