Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Πήρε τον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση. Έναν προπονητή που αγαπάει την ομάδα, αλλά πάνω απ’ όλα έναν προπονητή που θα φέρει αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ομάδα. Δουλειά. Πολλή δουλειά και προσεκτική.

Ο Γιώργος Δώνης είναι «άρρωστος» με τη δουλειά του. Είναι φανατικός οπαδός της προπονητικής. Καθόλου τυχαία, θεωρείται ένας από τους πιο… πλούσιους (αν όχι ο πιο πλούσιος) Έλληνες προπονητές, υπογράφοντας μεγάλα συμβόλαια και φέρνοντας επιτυχίες όπου κι αν πήγε.

Επιτυχίες που ήρθαν μέσα από δουλειά και δουλειά που έκανε… νυχθημερόν. Κάποτε, όταν ακόμα βρισκόταν στον Ατρόμητο, είχε εμφανίσει ένα βιβλίο τακτικής το οποίο το έβλεπες και έλεγες πως δεν… τελειώνει ποτέ. Ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να μελετάει, να παρακολουθεί, να μαθαίνει, να δοκιμάζει.

Στα 49 του χρόνια, πλέον, είναι ένας προπονητής που στα χέρια του η κάθε ομάδα θα παίζει το ποδόσφαιρο που εκείνος πρεσβεύει. Ένα ποδόσφαιρο με πολύ passing game, με τρεξίματα, με πρεσάρισμα ψηλά, με αυτοματισμούς και με κατοχή μπάλας.

Αυτό είναι και το μυστικό του: η κατοχή που κάνουν οι ομάδες τους. Ο τρόπος που προσπαθούν να ελέγξουν το παιχνίδι. Η υπομονή που θα τους φέρει τη σωστή ανάπτυξη και τον τρόπο για να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Δώνης έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του και αρκετά βαρύ φορτίο, όμως έχει μάθει να λειτουργεί στα δύσκολα. Με όπλο του τη δουλειά του και την τρέλα του γι’ αυτό που κάνει.