ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 66-71

Mάγκικα και Παναθηναϊκά!

Ένας ψυχωμένος και αποφασισμένος Παναθηναϊκός, έκανε αυτό που συνηθίζει, περνώντας με 71-66 από το ΣΕΦ και με break στο break ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 1-1.

Mάγκικα και Παναθηναϊκά!

Ο Γκιστ έβαλε το πρώτο «πράσινο» καλάθι στο ΣΕΦ, αλλά στην άμυνα δεν ήταν αυτός που έπρεπε, με τους «ερυθρόλευκους» να «χτυπούν» στη ρακέτα, παίρνοντας προβάδισμα πέντε πόντων (9-4, 3′). Με τον Γκιστ στον πάγκο, ο Πασκουάλ επέλεξε να στοχεύσει στη θέση «3» κι αν ο Ρίβερς ήταν για ακόμη μια φορά, εκτός παιχνιδιού, ο Ματ Λοτζέσκι, έδωσε πολύτιμες λύσεις. Με τον Λοτζέσκι να είναι αλάνθαστος από μέση απόσταση και τον Καλάθη να οργανώνει, ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το -4 (15-11) σε +6 (15-21) παίζοντας πειστικό μπάσκετ, τουλάχιστον στην επίθεση. Με τον Γκιστ «αποσυνδεδεμένο», ο Πασκουάλ πήρε το ρίσκο να βάλει στο ζωγραφιστό τον Όγκαστ, ο οποίος παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, ήταν ο μόνιμος στόχος των ερυθρολεύκων στην άμυνα, (25-25), με τον Τζέιμς όμως να δίνει ισχνό προβάδισμα στο τριφύλλι με φλόουτερ στο τέλος του δεκαλέπτου (25-27, 10′).

Ο Λοτζέσκι συνέχιζε να είναι «καυτός», αλλά έλαβε δύο άμεσες απαντήσεις από τον Παπαπέτρου (35-32) που οδήγησε τον Ολυμπιακό σε 8-0 σερί και τον Πασκουάλ να καλεί τάιμ άουτ. Οι άμυνες είχαν στην συνέχεια τον πρώτο λόγο, με τον Θανάση να κλείνει τις διόδους προς την πράσινη ρακέτα, δίχως να υπάρχει η αντίστοιχη προσπάθεια στην επίθεση. Ο Στρέλνιεκς έστειλε τον Ολυμπιακό στο +4 για να απαντήσει ο Καλάθης και να βρει αντίστοιχη απάντηση από τον Ρόμπερτς, που οδήγησε την ομάδα του στο +3 στο ημίχρονο (43-40), αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απαντήσει σε καταστάσεις αιφνιδιασμού με τον -κακό στο πρώτο μέρος- Ρίβερς, που δεν είχε καταφέρει να συνδεθεί με το καλάθι. Το τριφύλλι δεν είχε απολέσει την επαφή με το ματς, αν και βρισκόταν πίσω, είχε ως επιθετικές βάσεις τους Λοτζέσκι – Καλάθη, με ολίγη από Σίνγκλετον, ωστόσο με τον Γκιστ εκτός κλίματος και τον Ρίβερς «αποσυνδεδεμένο», ήταν φανερό ότι χρειαζόταν το κάτι παραπάνω…

Η εικόνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε αισθητά στο τρίτο δεκάλεπτο. Από τη μία πλευρά, το τριφύλλι είχε βρει τις λύσεις στην άμυνα και άφησε τον Ολυμπιακό χωρίς σκορ για έξι λεπτά. Ωστόσο, στην επίθεση, δεν υπήρχε η αντίστοιχη αποτελεσματικότητα, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι ισόπαλο στα μισά της τρίτης περιόδου (43-43), προτού αναλάβει δράση ο Μάικ Τζέιμς. Με μεγάλα καλάθια, ο Αμερικανός διατηρούσε στον αφρό το τριφύλλι που στο τέλος της τρίτης περιόδου βρέθηκε στο +6 (50-56) με επτά πόντους παθητικό και 16 ενεργητικό, μπαίνοντας στο τελευταίο και κρίσιμο κομμάτι στη θέση του οδηγού.

Ο Τζέιμς ήταν στη βραδιά του, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει τη διαφορά που είχε, φτάνοντας στο +12 (55-67). Η είσοδος του Πρίντεζη έδωσε «αέρα» στον Ολυμπιακό, ο οποίος έτρεξε σερί 9-2 και έφτασε το παιχνίδι στο 62-69, στα δύο λεπτά πριν από το τέλος. Τότε ήταν που τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο και οι λάθος επιλογές εκατέρωθεν έδιναν το στίγμα, με το τριφύλλι να διατηρεί την απόσταση δύο σουτ στο τάιμ άουτ που κάλεσε ο Τσάβι Πασκουάλ στο 38ο λεπτό. Ο Μπράουν με τις βολές του έριξε με τις βολές τη διαφορά στους τρεις πόντους, με τους «πράσινους» να αδυνατούν να τελειώσουν το ματς, καθώς τα σουτ που επιχείρησαν σε καταστάσεις isolation ήταν άστοχα. Στα 20.6” ο Σίνγκλετον έβαλε 1/2 βολές (66-70)

Τα δεκάλεπτα: 25-27, 43-40, 50-56, 66-71

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE