Ο Παναθηναϊκός πέρασε πιο εύκολα απ’ότι δείχνει το τελικό σκορ από το ΣΕΦ, έσπασε την έδρα του Ολυμπιακού και απέδειξε, γιατί το ΣΕΦ είναι το εξοχικό του. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Είχαν προηγηθεί η περσινή νίκη, που του έδωσε το πρωτάθλημα ( σε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να τελειώσει με αυτά, που έγιναν ,αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε την χάρη στον Ολυμπιακό και βγήκε να παίξει τα τελευταία δευτερόλεπτα, για να μην δεχθούν εξοντωτική τιμωρία οι «ερυθρόλευκοι»), οι δύο φετινές νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα και το χθεσινό διπλό, που ήταν πολύ γλυκό, διότι ήρθε όταν οι άλλοι το είχαν πιστέψει. Είχαν κερδίσει στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, το πίστεψαν, ότι θα κάνουν το 2-0, αλλά ο παντοκράτορας πήγε μέσα στο ΣΕΦ και με συνοπτικές διαδικασίες έκανε το 1-1 και πάει φουλ για την κούπα.

Με κορυφαίους τους Καλάθη, Τζέιμς, αλλά και πολύ καλό αμυντικά παιχνίδι κέρδισε ο Παναθηναϊκός και με κόντρα βολές. Ο Ολυμπιακός είχε 25 βολές έναντι μόλις 15 του Παναθηναϊκού και έχει και το θράσος και φωνάζει για το φάουλ, που έκανε στο τέλος ο Παπαπέτρου, την στιγμή, που στην ίδια φάση έχει γίνει και άλλο φάουλ του Σπανούλη πάνω στον Λοτζέσκι. Δύο φάουλ στην ίδια φάση και οι τύποι φωνάζουν και λένε πάλι για διαιτησία.

Ας κλαίνε αυτοί, αλλά εμείς την δουλειά μας.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε μία συνέντευξη, που μου παραχώρησε λίγες ώρες πριν το ντέρμπι είχε πει ότι «Και σαν ομάδα είμαστε πάρα πολύ καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Αν έχουμε τα μυαλά μας μέσα στο κεφάλι μας, αν κατέβουμε όπως πρέπει να κατέβουμε πνευματικά, πιστεύω ότι θα είναι ένας εύκολος αγώνας και θα κερδίσουμε».

Ετσι έγινε. Οι παίκτες είχαν τα μυαλά τους μέσα στο κεφάλι τους και νίκησαν. Και τώρα στο ΟΑΚΑ με προσοχή για το 2-1, που θα φέρει την ομάδα μία ανάσα από μία ακόμα κούπα.

*Στον Ερασιτέχνη ο σύλλογος αλλάζει σελίδα αύριο, αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναλαμβάνει την «μάνα του λόχου». Πρέπει να υπάρξει απαρτία, για να βγει η νέα διοίκηση και να μην χαθεί, ούτε μία ημέρα για την αναγέννηση του Ερασιτέχνη.