ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Λοτζέσκι: «Ακούσαμε τον Γιαννακόπουλο και δείξαμε ποιοι είμαστε»

Ο Ματ Λοτζέσκι ανέφερε ότι άπαντες άκουσαν αυτά που τους είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και αντέδρασαν με τον κατάλληλο τρόπο στο Game 2 του ΣΕΦ.

Λοτζέσκι: «Ακούσαμε τον Γιαννακόπουλο και δείξαμε ποιοι είμαστε»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματ Λοτζέσκι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

-Τι άλλαξε από τον πρώτο στον δεύτερο τελικό και πήρατε τη νίκη μέσα στο ΣΕΦ;

«Μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι έπρεπε να πάμε στην έδρα του αντιπάλου και να νικήσουμε. Ξέραμε πως έπρεπε να παρουσιαστούμε πιο σκληροί στην άμυνα. Και ειδικά στο δεύτερο μέρος παίξαμε με δύναμη, παίξαμε ομαδικά στην άμυνα. Επιθετικά, θα έλεγα πως και οι δύο ομάδες ίδρωναν για να βάλουν την μπάλα στο καλάθι σε αυτό το διάστημα, αλλά βρήκαμε τρόπο να πάρουμε αυτό που θέλαμε».

-Εσύ, ο Μάικ Τζέιμς και ο «κρυφός άσος στο μανίκι» του Πασκουάλ, ο Ζακ Ογκαστ, κάνατε σπουδαία δουλειά, πέρα από τον Καλάθη.

«Ναι, πράγματι. Όσον αφορά εμένα, είχα καλό ξεκίνημα. Ο Ζακ μπήκε, έπαιξε λίγο και μας έδωσε σημαντική ώθηση. Στην 3η περίοδο, και οι δύο ομάδες έπαιζαν άσχημο μπάσκετ, αλλά τότε κάναμε το διαχωρισμό και ρίξαμε το βάρος μας στην άμυνα που έκανε και τη διαφορά στο τέλος».

-Ματ, μιλήσατε μεταξύ σας οι παίκτες μετά την άσχημη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ; Πως αλλάξατε την ψυχολογία, μετά το “break” του Ολυμπιακού;

«Ξέραμε μετά τον πρώτο τελικό πως δεν είχαμε παίξει καλό μπάσκετ. Είπαμε πράγματα μεταξύ μας, είπαμε πολλά και με τους προπονητές μας, αλλά, ξέρετε, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι πως πολλοί παίκτες μας έχουν εμπειρία από τελικούς. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, να παλεύουμε με μεγαλύτερη ενέργεια και δύναμη. Είναι ένας τυπικός τελικός ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.735 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-Σας επηρέασαν τα λόγια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην τελευταία προπόνηση πριν το 2ο παιχνίδι;

«Δεν νομίζω πως χρειαζόταν να ακούσουμε αυτά που μας είπε για να έρθει η αντίδρασή μας. Μας μίλησε, τον ακούσαμε, θέλαμε ούτως ή άλλως να βγούμε στο παρκέ του ΣΕΦ και να δείξουμε ποιοι είμαστε. Ήμασταν απογοητευμένοι μετά το πρώτο παιχνίδι και ξέραμε πως, αν δεν νικούσαμε στο ΣΕΦ, θα ήταν πολύ δύσκολο πια να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

-Ματ, κάνεις πάντα μεγάλο παιχνίδι όταν επιστρέφεις στην έδρα της πρώην ομάδας σου, είτε είναι η Euroleague, είτε η Α1. Έτσι έκανες και τώρα, αν και προέρχεσαι από παρατεταμένη απουσία.

«Με γεμίζει πάντα έξτρα ενέργεια να επιστρέφω στο ΣΕΦ. Η ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού τα κάνει όλα δύσκολα για τον αντίπαλο. Ειδικά, όταν έχεις αγωνιστεί σε αυτό το γήπεδο για 4 χρόνια, ξέρουν πώς να σε κάνουν να επηρεαστείς ψυχολογικά. Γι’ αυτό και προσπαθώ να βγω επιθετικά, να είμαι συγκεντρωμένος και να βοηθήσω την ομάδα».

-Η σειρά είναι 1-1 τώρα και ακολουθεί ο 3ος τελικός στο ΟΑΚΑ. Είναι όλα ανοιχτά;

«Είναι το μεγάλο Game 3! Προφανώς, όποιος καταφέρει να πάρει το Game 3, θα έχει κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Θα πρέπει να παίξουμε όπως παίξαμε στο ΣΕΦ και ας ελπίσουμε πως θα είμαστε εμείς οι νικητές!».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...