Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία απάντησε στις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το ποσό που αναλογεί ετησίως από την ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη, ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ πέρασε στην αντεπίθεση, απαντώντας με νέα δήλωση.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο λόγος για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ερασιτέχνη, έχει να κάνει με τους χειρισμούς της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, αλλά και τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ της ΠΑΕ και των προηγούμενων διοικήσεων της «μάνας του λόχου».

Πλην της απάντησης Γιαννακόπουλου, αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη εντόπισε χρέος 600.000 ευρώ από την ΠΑΕ προς τον Ερασιτέχνη, το οποίο έχει διακανονιστεί με άτοκη πληρωμή σε βάθος πενταετίας.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Δεν έχει κλείσει καλά-καλά η κάλπη και αντί για συγχαρητήρια κάποιοι βρίσκονται ήδη σε πανικό.

Φαίνεται ότι δεν τους άρεσε η ενωτική μου ομιλία και το ότι θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε στο να ανατραπεί η κατρακύλα του Ερασιτέχνη. Αφού λοιπόν θέλουν να μπούμε σε αριθμολογία, έχω να δηλώσω ρητά και κατηγορηματικά ότι ο αποκλειστικός λόγος για την σημερινή οικονομική κατάσταση του Ερασιτέχνη, είναι τα κόλπα μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ώστε να αποδίδονται λιγότερα για τα ποσοστά των εισιτηρίων από τα όσα ρητά προβλέπει ο νόμος, αλλά και οι αποικιοκρατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει η ΠΑΕ από το 2013 και μετά με τις διάφορες διοικήσεις του Ερασιτέχνη, Θέλω να πιστεύω ότι οι διοικήσεις Μιχαλαριά, Μπαλτάκου και Πλυτά δεν τις υπέγραφαν με δόλο, αλλά εξ’ανάγκης.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η σύμβαση των 500.000 ευρώ που αναφέρει η ΠΑΕ και που πρόσφατα έγινε 250.000, είναι όχι όπως ψευδώς αναφέρει για την χρήση του γηπέδου, αλλά μια σύμβαση all included η οποία συμπεριλαμβάνει το 10% και 15% που προβλέπει ο νόμος για τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις, αλλά ΚΑΙ την αποκλειστική χρήση της Λεωφόρου. Τα παραπάνω ποσά είναι κατά πολύ μικρότερα από αυτά που αναλογούν στην πραγματικότητα στον Ερασιτέχνη.

Τις πρακτικές αυτές να τις ξεχάσουν διότι οι εποχές που περνούσαν αβλεπεί ανήκουν στο παρελθόν.

Ο ΠΑΟ θα διεκδικήσει και αναδρομικά ό,τι του αναλογεί βάσει νόμου».