ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Βάντσικ: «Στεναχωριέμαι για τον Παναθηναϊκό – Βγάλτε τον από την κρίση»

Ο Γιόζεφ Βάντσικ μιλάει στο panathinaikos24.gr, εκφράζει τον πόνο του για όλα όσα έχει περάσει η ομάδα και δείχνει τον δρόμο προκειμένου ο Παναθηναϊκός να ξαναγίνει μεγάλος.

Βάντσικ: «Στεναχωριέμαι για τον Παναθηναϊκό  - Βγάλτε τον από την κρίση»

Ο Γιόζεφ Βάντσικ αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια του Μαρίνου Ουζουνίδη και των παικτών της ομάδας, αναφέρθηκε στις τραγικές καταστάσεις που πέρασε η ομάδα και ευχήθηκε ο σύλλογος να βρει άμεσα τον δρόμο του.

Ο Πολωνός είναι από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που πέρασαν ποτέ από το «τριφύλλι». Σπουδαίος γκολκίπερ που συνέδεσε το όνομά του με πρωταθλήματα, κύπελλα, αλλά και με την πορεία μέχρι τους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 1995-96. Ως  τερματοφύλακας μοναδικός, όπως και ως άνθρωπος. Έχει πονέσει για τον Παναθηναϊκό και στεναχωριέται ιδιαίτερα να τον βλέπει σ’ αυτή την κατάσταση.

Το Panathinaikos24.gr επικοινώνησε μαζί του και αυτός μίλησε για όλα τα θέματα που «καίνε» το τριφύλλι ενώ δεν δίστασε να κάνει και την κριτική του για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς είδε τον Παναθηναϊκό τη χρονιά που πέρασε

«Ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη χρονιά ήταν καλός και μπορούσε να βγει στην Ευρώπη. Ο Μαρίνος είναι ένας πολύ καλός προπονητής και ήταν όλη τη χρονιά στο πλευρό των παικτών, δίνοντας παραπάνω από αυτά που μπορούσε. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους παίκτες οι οποίοι έδωσαν το 100%. Άμα υπήρχε οικονομική αλλά και διοικητική σταθερότητα είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βγει στο Europa League».

Για την κατάσταση που επικρατεί τώρα

«Εμείς δεν γνωρίζουμε πολλά για την κατάσταση, εμείς ότι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε από τους δημοσιογράφους. Το θέμα είναι ότι το πρωτάθλημα αρχίζει σε λίγο καιρό και λείπουν βασικά στελέχη από την ομάδα. Δεν γνωρίζουμε πόσες μεταγραφές μπορούμε να κάνουμε και ειδικά για παίκτες άνω των 23 ετών. Τι να σας πω, ό, τι και να πω είναι λίγο. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη».

Για τις προτάσεις Γιαννακόπουλου-Παϊρότζ και ποια είναι πιο σταθερή λύση

«Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, ότι μαθαίνουμε είναι από το ραδιόφωνο και τους δημοσιογράφους. Πιο σταθερή είναι η λύση αυτού που θα βάλει τα λεφτά άμεσα και θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει τώρα από το τέλμα. Ο Παναθηναϊκός είναι μαγαζί –γωνία και μ’ αυτό τον κόσμο που έχει δεν μπορεί σε μια μέρα να «μικρύνει». Λύση πρέπει να βρεθεί άμεσα. Με καλό προγραμματισμό οι πράσινοι πρέπει να βρουν στο τούνελ».

Για τα λάθη που έχουν γίνει και τις ευθύνες που πρέπει να επιρριφθούν

«Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Παναθηναϊκός είχε κάθε χρόνο πρόβλημα και έκανε20 μεταγραφές. Δεν θέλω να σχολιάσω αυτό το θέμα. Τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι φίλαθλοι το σχολίασαν πάρα πολύ. Γενικά σχολιάστηκε πολύ και λύση ακόμα δεν βλέπουμε».

Για το τι χρειάζεται για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός πάλι στην κορυφή;

«Κατ’ αρχήν πρέπει να είναι «καθαρός» στα οικονομικά. Πρέπει να ξέρουν όλοι πόσα χρωστάει και πόσα να δίνουν. Να κάνουν ένα προγραμματισμό, παραδείγματος χάρη για 5 χρόνια. Να γίνει σωστός προγραμματισμός ώστε να φτιαχτεί μία ομάδα που θα μπορεί να «κοιτάει» και πάλι στα μάτια τους μεγάλους αντίπαλους της. Να βρει τον δρόμο. Με το να γίνονται 10-15 μεταγραφές κάθε χρόνο και έρχονται όλοι δανεικοί δεν μπορεί να γίνει δουλειά έτσι. Δεν γίνεται κάθε χρόνο η ομάδα να φτιάχνεται από την αρχή».

Για τους Βλαχοδήμο και τον Διούδη

«Είναι δύο πολύ καλοί τερματοφύλακες. Ο Βλαχοδήμος το έδειξε φέτος στο πρωτάθλημα, παίζοντας πάρα πολύ καλά. Γι’ αυτό και ήρθε και η πρόταση και πήγε στην Πορτογαλία για να κάνει την καριέρα του. Μακάρι ο Διούδης να βοηθήσει το τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να εμπιστευτεί πάλι τα δικά του παιδιά και να πάρει από τις ακαδημίες του τερματοφύλακες. Πάντα ο Παναθηναϊκός είχε παράδοση και έβγαζε πολύ καλούς τερματοφύλακες. Πρέπει ο προπονητής που θα έρθει να το ζητήσει και να αναδειχθούν τα παιδιά που «διψάνε» για ποδόσφαιρο».

Αν έχει δει κάποιον άλλο τερματοφύλακα που να αξίζει

«Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ αλλά ο καινούριος προπονητής με το τιμ που θα έχει μαζί του».

Για κάποια στιγμή που του έχει μείνει χαραγμένη στην καριέρα του

«Έχω ζήσει τόσες ωραίες στιγμές στην καριέρα μου που δεν μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα κάποια συγκεκριμένη. Ήταν τόσες οι χαρές που είχα στην καριέρα μου. Δεν είναι εύκολο να βρω μία στιγμή. Σίγουρα η πορεία στους «4» της Ευρώπης μου έχει μείνει χαραγμένη. Ήμασταν μία ομάδα που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα φτάσουμε τόσο ψηλά. Ήμασταν οικογένεια και ήμασταν πολύ δεμένοι μεταξύ μας. Με κάθε παιχνίδι ανεβαίναμε όλο και πιο ψηλά και το βασικό ήταν ότι παίζαμε για εμάς και για την ιστορία του Παναθηναϊκού.

Ένα μήνυμα που θέλει να στείλει

«Επιτέλους να βρεθεί μία λύση! Στεναχωριέμαι να βλέπω έτσι τον Παναθηναϊκό. Να βγει ο Παναθηναϊκός από την κρίση και να είμαστε όλοι χαρούμενοι»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ