ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος εντάσσεται στον Παναθηναϊκό και η ιστορία παίρνει τον δρόμο της δόξας

Σαν σήμερα, πριν από 47 χρόνια, γράφτηκε η πρώτη σελίδα μιας «χρυσής» εποχής, καθώς ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπαίνει και επισήμως στον Παναθηναϊκό ως μέλος του Δ.Σ.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος εντάσσεται στον Παναθηναϊκό και η ιστορία παίρνει τον δρόμο της δόξας

Τα δύο ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τον Ιούνιο του 1971 έμελλε να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του ονόματος και της αίγλης της οικογένειας του Παναθηναϊκού. Το πρώτο είχε άμεσο αντίκτυπο και συνέβη στο χορτάρι του Γουέμπλεϊ (2/6), με το τριφύλλι του Πούσκας να γίνεται η πρώτη (και μοναδική μέχρι σήμερα) ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα που φτάνει ως τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Μια εβδομάδα αργότερα, άνοιξε ακόμη ένα κεφάλαιο στον τόμο με τις πιο σημαντικές προσθήκες της «πράσινης» ιστορίας, κάτι που αποδείχθηκε με το πέρασμα των ετών, σε βάθος χρόνου. Στις 10 Ιουνίου του 1971, το όνομα του Παύλου Γιαννακόπουλου προστέθηκε και επισήμως στα μητρώα του Παναθηναϊκού, ως μέλος του Δ.Σ. Μια απόφαση που και τότε φάνταζε ουσιαστική, ωστόσο άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για επιτυχίες, τις οποίες δεν μπορούσε να συλλάβει ο μέσος «πράσινος» νους…

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, κάθε άλλο παρά τυχαία βρέθηκε στον δρόμο του τριφυλλιού. Ο ίδιος έχει να το λέει πως έγινε κοινωνός της παναθηναϊκής ιδέας μέσω του πατέρα του, Δημήτρη, ο οποίος κάθε Κυριακή συνόδευε εκείνον και τα αδέρφια του στο γήπεδο. Η συνέχεια γράφτηκε επί της… οθόνης, καθώς ο αγνός φίλαθλος του Παναθηναϊκού, κατόρθωσε να χτίσει στο πέρας των χρόνων, μαζί με τον αδερφό του Θανάση, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες του παγκόσμιου αθλητισμού. Τον μπασκετικό Παναθηναϊκό…

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.275 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρώτιστα, είχε περάσει από διάφορα πόστα, αναλαμβάνοντας χρέη γενικού γραμματέα, τρία χρόνια μετά την είσοδό του στο Δ.Σ, ενώ στις 25 Μαΐου του 1976 έγινε γενικός αρχηγός και α’ αντιπρόεδρος. Στο διάστημα 1987-1997 είναι ο «τιμονιέρης» του Ερασιτέχνη, ενώ παράλληλα μπαίνουν τα πρώτα θεμέλια για την ανάδειξη της «πράσινης» αυτοκρατορίας στο μπάσκετ.

Η παρουσία του Παύλου και του Θανάση στην ηγεσία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός φέρνει στον σύλλογο έναν ασύλληπτο αριθμό τροπαίων 13 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, 6 Euroleague και 1 Διηπειρωτικό και στιγμές δόξας. Η πορεία του Παύλου, η οποία είχε ως απαρχή την 10η Ιουνίου του 1971, απέδειξε το πως ένας αγνός Παναθηναϊκός με όραμα και πίστη για το μέλλον, μπορεί να γίνει σύνθημα και συνώνυμο της ιστορίας του τριφυλλιού.

Έτσι λοιπόν, μόνο τυχαία δεν ήταν η μετονομασία του μυθικού «Τάφου του Ινδού» σε «Παύλος Γιαννακόπουλος», μετά από απόφαση του Ερασιτέχνη στα τέλη του 2015. Σε αυτόν τον χώρο, τρία χρόνια μετά και δύο ημέρες πριν από την επέτειο εισόδου του πατέρα του στο τριφύλλι, ο γιος του Δημήτρης ανέλαβε τα ηνία της «μάνας του Λόχου», με στόχο να βγάλει τον σύλλογο από την εσωστρέφεια και με μεθοδικά βήματα να γίνει πράξη ο στίχος του ύμνου «Πρωταθλητή σε όλα τα σπόρ…»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.