ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ρίβερς: Το «limit up» που είχαν… όλοι ανάγκη!

Ο Κέι Σι Ρίβερς έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του στον τρίτο τελικό και -μετά από καιρό- να αναδειχθεί ως καθοριστικός παράγοντας στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Ρίβερς: Το «limit up» που είχαν... όλοι ανάγκη!

Σε μια… αλλόκοτη σειρά τελικών, ο Τσάβι Πασκουάλ αναζήτησε -και βρήκε- αρκετά στηρίγματα από το rotation του, με αποτέλεσμα η σειρά να έρθει εκ νέου στα μέτρα του Παναθηναϊκού, πρώτα μέσω της «απάντησης» με το break στο Φάληρο και έπειτα χάρη στην εντός έδρας νίκη στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, στα δύο πρώτα παιχνίδια και συνολικά, τον τελευταίο καιρό, περίμενε το βήμα παραπάνω από τον Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από τον τραυματισμό στον ώμο και όταν επανήλθε, φαινόταν «παγιδευμένος» στην κακή ψυχολογία του, που αποτελεί βαρόμετρο για κάθε σουτέρ.

Στη σειρά με τη Ρεάλ δεν κατάφερε να φανεί, όπως και στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό. Στο ΣΕΦ πέτυχε μόλις πέντε πόντους, «αφήνοντας» τη μερίδα του λέοντος στον Λοτζέσκι, όμως κατάφερε να πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής λόγω της αμυντικής συμπεριφοράς του.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.490 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εν τέλει, ο Ρίβερς ανταπόδωσε την υπομονή του Πασκουάλ στο Game 3 του ΟΑΚΑ, τελειώνοντας το ματς με 6/13 σουτ (4/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα), 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος σε 31:02 συμμετοχής. Μπορεί η εμφάνισή του να μην ήταν… ολοκληρωτική, σε σύγκριση με το «καυτό» διάστημα της περασμένης σεζόν, ωστόσο οι κινήσεις του και η αποφασιστικότητά του στα τελειώματα των φάσεων, φάνηκαν.

Έχασε 7 προσπάθειες, αλλά έβαλε 6, έχοντας ποικιλία στο παιχνίδι του, πέραν της περιφέρειας. Βρήκε τους χώρους και έκανε ατομικές προσπάθειες, έφτασε σε ορισμένα εύκολα λέι απ, ενώ πέτυχε και σουτ από μέση απόσταση, την ώρα που στην άμυνα έκανε το κομμάτι του, μαζεύοντας 4 ριμπάουντ. Σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς στους τελικούς έδειξε περισσότερο σίγουρος για τον εαυτό του, γεγονός που καθρεφτίστηκε στην απόδοσή του.

Έχοντας διανύσει μια περίεργη σεζόν, με αρκετά σκαμπανεβάσματα από πλευράς απόδοσης (ιδίως στο δεύτερο μισό), ο Ρίβερς έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το ματς της Κυριακής ως οδηγό για παρόμοια -και καλύτερη- εμφάνιση στο τέταρτο ματς του ΣΕΦ.

Εάν ο Ρίβερς συνεχίσει στα ίδια στάνταρ, έστω και στο ματς του Φαλήρου, οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για ολοκλήρωση της σειράς μακριά από το ΟΑΚΑ θα αυξηθούν αρκετά. Προς το παρόν, επιστρέφει σπίτι του γεμάτος, έχοντας πραγματοποιήσει μια εμφάνιση που την είχαν όλοι ανάγκη. Πρώτα και κύρια εκείνος, έπειτα ο Πασκουάλ και οι συμπαίκτες του, αλλά και οι οπαδοί που θέλουν και τους αρέσει να τον βλέπουν «συνδεδεμένο» με το αντίπαλο καλάθι…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.