ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μιχάλης Κυρίτσης: «Η τελευταία παρακαταθήκη του Παύλου είναι ο Δημήτρης»

Για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου αλλά και για το μέλλον μίλησε ο άλλοτε προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Μιχάλης Κυρίτσης.

Μιχάλης Κυρίτσης: «Η τελευταία παρακαταθήκη του Παύλου είναι ο Δημήτρης»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιχάλης Κυρίτσης στον ΣΠΟΡ FM

– Για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου: «Το μπάσκετ έχασε έναν τεράστιο άνθρωπο. Είναι τεράστια η απώλειά του. Τον ήξερα πολλά χρόνια. Αισθάνομαι πολύ μικρός για να μιλήσω για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον αγαπημένο Παύλο των Ελλήνων φιλάθλων, των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Έτρεφε μεγάλη αγάπη και αδυναμία στην ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, ήταν δίκαιος άνθρωπος και αγαπητός σε όλους».

– Για τις δύο θητείες του στον μπασκετικό Παναθηναϊκό: «Αισθάνομαι τυχερός διότι με τίμησε με την αγάπη του και την επιλογή του να με πάρει δύο φορές ως προπονητή στο σύλλογο. Το 1987 παραιτήθηκα οικειοθελώς και παραχώρησα τη θέση μου στον Κώστα Μουρούζη. Την επόμενη χρονιά ο ίδιος ο Παύλος Γιαννακόπουλος με επανέφερε στην ομάδα. Με κάλεσε ξανά το 1996 μετά την απομάκρυνση του Μάλκοβιτς. Ήταν αδιανόητα αυτά που έκανε για το σύλλογο. Είχε απίστευτο όραμα για το σύλλογο. Ονειρευόταν να φέρει παιχταράδες από το ΝΒΑ. Τότε το ΝΒΑ δεν είχε σε εκτίμηση το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κι όμως έφερε τον Ντομινίκ Ουίλκινς και τον Μπάιρον Σκοτ, οι οποίοι ήταν πρωταγωνιστές στις ομάδες τους στο ΝΒΑ. Επίσης, έφερε όλους σχεδόν τους μεγάλους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το όνειρό του έμεινε ανεκπλήρωτο μόνο για τον Ντράζεν Πέτροβιτς, που πέθανε πρόωρα. Ήθελε και τον Άρβιντας Σαμπόνις, αλλά χάλασε η μεταγραφή του για άλλους λόγους. Όλα τα άλλα όνειρά του τα πραγματοποίησε. Ήταν ένας οραματιστής, ένας άνθρωπος άλλης εποχής. Τέτοια απήχηση δεν θυμάμαι για άλλο παράγοντα. Η τελευταία μεγάλη παρακαταθήκη του ήταν ο γιος του, Δημήτρης. Τον είχε από μικρό κοντά του και του μετέδωσε την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό. Να είναι σίγουροι οι φίλοι του Παναθηναϊκού ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλά χέρια. Έχει ξοδέψει ασύλληπτα χρήματα για τη μεγάλη του αγάπη».

– Για τον Έντγκαρ Τζόουνς, που ήταν ο πρώτος ξένος του Παναθηναϊκού: «Τον έφερα εγώ στην ομάδα. Πριν έπαιζε στην Ελβετία και δεν τον ήξεραν πολλοί. Ήταν η πρώτη χρονιά που μπορούσαν να αποκτήσουν ξένους παίκτες οι ελληνικές ομάδες. Ήταν τελείως διαφορετικός ως παίκτης για την εποχή. «Έφευγε» ο καρπός του στο σουτ και μετακινούνταν περίπου 30 πόντους στη γραμμή για να το εξισορροπήσει. Στο ΝΒΑ είχε το παρατσούκλι «άνθρωπος-ελικόπτερο». Ήταν χρυσός χαρακτήρας, τρομερός άνθρωπος, με πολύ καλή κουλτούρα».

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 49.255 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

– Για τον σπουδαίο Ντέβιντ Καλιγκάρις: «Ήταν εξαιρετικός παίκτης. Έπαιζε σχεδόν σε 5 θέσεις. Έβαλε το Σπόρτινγκ στο χάρτη. Είχε τότε δύο ακόμα 2-3 αξιόλογους παίκτες. Παίκτης-φαινόμενο για την εποχή. Ήταν ο Γκάλης πριν από τον… Γκάλη».

– Για την τωρινή κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ: «Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κρατάνε σε υψηλό επίπεδο το ελληνικό μπάσκετ λόγω των Γιαννακόπουλων και των Αγγελόπουλων. Το υπόλοιπο ελληνικό μπάσκετ είναι σε κατάπτωση. Έχουμε δύο ομάδες που έχουν μεγάλη διαφορά με τις υπόλοιπες. Πρέπει ο ΕΣΑΚΕ να βελτιώσει αυτή την κατάσταση. Να βρει λύσεις για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Ίσως είναι πρόβλημα οι πολλές ομάδες. Δεν είναι επαγγελματικές στην ουσία. Δημιουργούν χρέη, έχουν οικονομικά προβλήματα. Πρέπει να βρεθεί λύση από τους αρμόδιους. Είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Η ΑΕΚ τώρα προσπαθεί να ανέβει με τον Μάκη Αγγελόπουλο. Κάποτε κοροϊδεύαμε το πρωτάθλημα Ισραήλ, που είχε μόνιμη πρωταθλήτρια τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά τώρα βλέπουμε να έχει 4-5 ομάδες σε υψηλό επίπεδο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.