Ανάμεσα στους ανθρώπους που βρέθηκαν στη Μητρόπολη για να απευθύνουν το «ύστατο χαίρε» στον Παύλο Γιαννακόπουλο ήταν και ο παλαίμαχος άσος του τριφυλλιού, Τότης Φυλακούρης.

Ο Τότης Φυλακούρης πραγματοποίησε άκρως συγκινητικές δηλώσεις ενθυμούμενος περιστατικά με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και έκλεισε με μια παράκληση προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αναλυτικά:

«Το να πω «αντίο» είναι μια μεγάλη λέξη. Ήταν Θεού άνθρωπος. Έμπαινε στο γήπεδο από τη Θύρα 11. Όταν είχα πάρει μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στον Εθνικό μου είπε ότι έπρεπε να ήταν εκείνος στον Παναθηναϊκό για να με κρατήσει για πάντα. Ένα φιλί πάνω στη φωτογραφία του ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η οικογένεια Φυλακούρη και ο αθλητής Φυλακούρης απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο.

Επειδή έτυχε σε πολλά γεγονότα να του ζητηθεί η βοήθεια του ήταν πάντοτε εκεί. Εύχομαι να είναι εκεί ψηλά και να μας βλέπει, η οικογένεια του να τον θυμάται και να πάρει τη σκυτάλη ο Δημήτρης ώστε να φύγουμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Εγώ τον ικετεύω. Δημήτρη μη μας αφήσεις ποτέ. Αιωνία του η μνήμη. Ήταν ένας μεγάλος παράγοντας και μεγάλος άνθρωπος».