ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EDITORIAL

Στο ΟΑΚΑ θα μιλήσει ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του

Κανείς δεν πρέπει να πέσει στην «παγίδα» και να απαντήσει στις προκλήσεις και την τακτική των υψηλών τόνων από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Στο 5ο παιχνίδι της Κυριακής, αυτοί που καλούνται να «μιλήσουν» είναι οι παίκτες και φυσικά οι 20.000 οπαδοί. Η θέση του panathinaikos24.gr

Στο ΟΑΚΑ θα μιλήσει ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του

Φτάνουμε, λοιπόν, σε 5ο παιχνίδι στη σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ. Έπειτα από 4 ματς και την απόλυτη ισοπαλία, μετά και όλα όσα έγιναν χθες στο ΣΕΦ, τα πάντα θα κριθούν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Μέσα σε 40 λεπτά θα κριθεί ο φετινός τίτλος. Οι «πράσινοι» ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν για να σηκώσουν και τη φετινή κούπα. Γνωρίζουν τον τρόπο, καλύτερη ομάδα έχουν και μπροστά στο κοινό τους καλούνται να το αποδείξουν για να σηκώσουν ένα ακόμη τρόπαιο.

Από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, μετά τα όσα μυθικά ζήσαμε στο χθεσινό παιχνίδι του ΣΕΦ με τις σχεδόν 50 βολές που εκτέλεσαν οι ερυθρόλευκοι, την… ευαισθησία από πλευράς διαιτησίας όποτε οι φάσεις ήταν στο μισό γήπεδο του «τριφυλλιού», τα φοβερά και τρομερά επεισόδια πριν από το ματς, συνεχίζουν στην ίδια τακτική. Ποια είναι αυτή;

Να σηκώνουν με το παραμικρό τους τόνους, ελπίζοντας ότι έτσι θα δημιουργήσουν θόρυβο, ο οποίος θα σκεπάσει τις όποιες αγωνιστικές αδυναμίες και θα είναι ικανός για να τους δώσει αυτό που θέλουν. Ηδη, χθες μετά το ματς, οι Πειραιώτες με θέση τους διαμαρτυρήθηκαν (!) για τη διαιτησία, τη στιγμή που όλος ο κόσμος είδε ότι η τριάδα που σφύριξε στο ΣΕΦ είχε ξεκάθαρες… προτιμήσεις από το πρώτο λεπτό. Οι δηλώσεις του έμπειρου Μάνου Παπαδόπουλου είναι ενδεικτικές του τι είδαμε στο Φάληρο.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.152 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι ερυθρόλευκοι δε σταματούν εδώ, καθώς και σήμερα συνεχίζουν να φωνάζουν, χωρίς λόγο και αφορμή. Με ανακοίνωσή τους ζητούν από την ΚΕΔ/ ΕΟΚ να ορίσει διεθνείς διαιτητές στο πέμπτο παιχνίδι και… απαιτούν, όπως τονίζουν αυτό να συμβεί για να σταματήσει η ομοσπονδία να εκτίθεται.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ποντάρει σε όλο αυτό. Ποντάρει στη διαμαρτυρία, τους υψηλούς τόνους, τις φωνές και τον απροσανατολισμό. Διότι ξέρει πολύ καλά ότι αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος και στο ΟΑΚΑ είναι το φαβορί για να πάρει τον τίτλο.

Οι «πράσινοι» δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μπουν σε μια τέτοια λογική. Κανείς δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα. Άπαντες οφείλουν να είναι προσηλωμένοι στον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την καθαρή νίκη την Κυριακή και την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Παίκτες και τεχνική ηγεσία ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Όπως και η διοίκηση που δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τίποτα εξωαγωνιστικό.

Ιδια συμπεριφορά πρέπει να έχει και ο κόσμος του «τριφυλλιού». Οι 20.000 που θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ την Κυριακή οφείλουν με φωνή, παλμό και μέσα σε… κολασμένη ατμόσφαιρα να σπρώξουν την ομάδα προς τη νίκη. Πολιτισμένα, δίχως ακρότητες και… Παναθηναϊκά. Χωρίς να «τσιμπήσουν» από «τακτικές Μπόγρη» και από τα «μπάχαλα» που έχουν γίνει σε δυο ματς στον Πειραιά. Μόνο φωνή, μόνο συνθήματα για τον Παναθηναϊκό και αποδοκιμασίες για τον αντίπαλο για 40 λεπτά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.