ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Έκτακτο δελτίο καιρού: Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε όλη τη χώρα

Ο «Μίνωας» θα σκεπάσει την Αθήνα - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο καιρού: Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε όλη τη χώρα

Καιρός: Ο «Μίνωας» σκέπασε τη χώρα – Για σοβαρή κακοκαιρία τις επόμενες ώρες προειδοποιεί ο γνωστός μετεωρολόγος,Γιάννης Καλλιάνος – Εφιστά την προσοχή των πολιτών για κίνδυνο πλημμυρών – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές χαλαζοπτώσεις – Έντονα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» και την Αττική – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται από την Πέμπτη (14/06/2018) η χώρα. Η κακοκαιρία «Μίνωας», όπως «βαφτίστηκε» από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πλήξει τη χώρα μας έως και την Τρίτη 19 Ιουνίου.

Το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» τις επόμενες ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, αναφέρει το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καλλιάνος: Ιδιαίτερη προσοχή

«Προσοχή: Έρχεται κακοκαιρία με κατά τόπους πολύ ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι». Με αυτή τη φράση που έγραψε στο Facebook ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τη σοβαρή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κακοκαιρία. Μάλιστα εφιστά στην προσοχή των πολιτών, καθώς υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 65.428 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η κακοκαιρία θα πλήξει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα από το Σαββατοκύριακο.

Πού θα «χτυπήσει» σε λίγες ώρες η κακοκαιρία

Στην Αττική σήμερα, Παρασκευή (15/06) σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Προσωρινή ύφεση τη νύχτα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στο νότιο Ιόνιο δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και από τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά, Σποράδες και Εύβοια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη όπου είναι πιθανόν από το μεσημέρι να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Προσοχή το Σάββατο και στην Αττική

Ο «Μίνωας» αναμένεται να σκεπάσει την Αττική το Σάββατο (15/06). Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Λεκανοπέδιο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, τη νύχτα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική Μακεδονία και το μεσημέρι και το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρη εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το μεσημέρι και απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι έντονα. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανό το μεσημέρι και το απόγευμα να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου είναι πιθανό να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία μέχρι και την Τρίτη

Την Κυριακή (17/06) άστατος ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και πιθανόν τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (18/06) και την Τρίτη (19/06) ο καιρός άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ της Τρίτης βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: newsbomb.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...